TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mic tratat despre întâlnire și dialog

Într-o epocă în care extremismul religios face victime, cartea lui Pierre Claverie, călugăr catolic dominican, misionar în Alger, are în primul rând valoarea unei mărturisiri  despre puterea vindecătoare a toleranței religioase.  

Volumul este format din răspunsurile oferite de autor la anumite interviuri. Discursul său, îmbinând perspective diverse, de la psihologia omului și a popoarelor, la sociologie și încununându-le cu perspectiva teologică bazată pe Evanghelie,  militează mai întâi pentru necesitatea dialogului inter-religios, oferind totodată soluții concrete pentru realizarea acestuia, centrate în jurul  concepției că toți oamenii sunt fii ai lui Dumnezeu. 

Vocea lui Pierre Claverie este deopotrivă blândă și hotărâtă, ilustrând o personalitate ce preferă contemplației mistice izolate, ieșirea pe baricade și folosirea cuvântului lui Dumnezeu ca pe o sabie care rănește doar pentru a vindeca mai bine. De altfel, pentru curajul său acesta primește martiriul în 1996.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Calitatea luminii Calitatea luminii Calitatea luminii Mircea Pricăjan
Despre sarcină, nașterea și creșterea copilului în primii ani de viață s-au...
Munca Munca Munca Mitoş Micleuşanu
Volumul de versuri Munca, purtând semnătura Micleușanu M., nimeni altul...
Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Milan Kundera
Piesa de teatru Jacques și stăpânul său este, după spusa lui Kundera...
Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Daniela Luca
Cu siguranță lumea cărților nu ar putea exista fără cititori, așa cum lumea...
Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Nicolae Coande
Cartea lui Nicolae Coande, purtând subtitlul Eseuri despre întoarcerea...