TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Metamorfoză la marginea cerului

Autorul bestseller-ului Mecanica inimii, supranumit „Micul Prinț al literaturii franceze”, revine în forță cu un nou roman fantastic. Povestea lui Tom Cloudman, un cascador la drumul mare, un copil perpetuu și un inadaptat social prin excelență, află în urma unui accident că suferă de cancer într-o stare avansată.

 

Dar cum sufletul lui este unul aproape-îngeresc, nu se poate ca această dramă să coincidă cu aruncarea sa în ghearele teluricului, grosierului, morții comune. Astfel, spitalul în care este tratat se transformă fără veste într-o lume de vis. Va cunoaște o femeie-pasăre, care îl va învăța ce înseamnă iubirea, viața și adevărata libertate. Responsabil cu pigmentarea trăirilor în acest „spital-paradis” este Victor, un puști ce amintește de un alt personaj foarte iubit al literaturii franceze contemporane, Oscar din Oscar și Tanti Roz de Eric-Emmanuel Schmitt.

 

Metamorfoza la marginea cerului amintește, de asemenea, de Pavilionul canceroșilor a lui Alexander Soljenițîn, dar un pavilion pictat în culorile realismului magic specific lui Gabriel García Márquez, păstrând însă marca înregistrată a lui Mathias Malzieu.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Calitatea luminii Calitatea luminii Calitatea luminii Mircea Pricăjan
Despre sarcină, nașterea și creșterea copilului în primii ani de viață s-au...
Munca Munca Munca Mitoş Micleuşanu
Volumul de versuri Munca, purtând semnătura Micleușanu M., nimeni altul...
Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Milan Kundera
Piesa de teatru Jacques și stăpânul său este, după spusa lui Kundera...
Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Daniela Luca
Cu siguranță lumea cărților nu ar putea exista fără cititori, așa cum lumea...
Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Nicolae Coande
Cartea lui Nicolae Coande, purtând subtitlul Eseuri despre întoarcerea...