TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Magee, zis Maniacul
Magee, zis Maniacul HC Magee, zis Maniacul HC
Jerry Spinelli

Romanul lui Spinelli cred că e foarte potrivit pentru clasele 4-6. E un roman despre diferențele dintre oameni, albi sau negri, bogați sau săraci, orfani și cei care au o familie bogată. Dar este și un roman despre prietenie și curaj, despre copilăria care poate schimba viața celor din jur. Pentru cei care vor un reper, trebuie să le spun că Magee este un Tom Sawyer modern, actual.

Rămas orfan, colindă străzile orașului, doarme prin parcuri și în cușca unor bizoni la grădina zoologică. E celebru pentru că merge tot timpul alergând, pentru că are curaj, îi învinge pe toți puștii în orice sport posibil și poate dezlega orice nod făcut vreodată de un om. Aaaa, și e alergic la pizza. De aici și porecla de Maniacul, omul despre care toată lumea vorbește, dar și se ferește din calea sa.

Însă Magee este prietenos, ascultător și își face o mulțime de amici. Are un singur defect: nu înțelege răutatea lumii și nu știe de ce oamenii judecă pe ceilalți așa aspru și dojenitor. Însă defectul lui îl salvează din multe situații și reușește să schimbe, măcar puțin, mentalitatea celor din jur.

Comentarii
Articole similare
Melcușorul Melcușorul Melcușorul Lavinia Branişte
Ei bine, dragilor, cartea aceasta e atât de frumoasă, tristă și bine scrisă...
Refugiul reptilelor Refugiul Reptilelor. O serie de evenimente nefericite (Vol. II) Refugiul Reptilelor. O serie de evenimente nefericite (Vol. II) Lemony Snicket
Dacă ați citit primul roman despre aventurile fraților Baudelaire, știți că nimic...
Elefantul magicianului Elefantul magicianului Elefantul magicianului Kate DiCamillo
Oare ce au în comun o elefănțică, un magician, o ghicitoare și un băiețel de...
George și miraculosul său medicament George și miraculosul său medicament (format mare) George și miraculosul său medicament (format mare) Roald Dahl
Toată lumea știe că Roald Dahl are o imaginație diabolică, de necrezut! Cărțile...
Pastoralia Pastoralia Pastoralia George Saunders
Volumul de povestiri Pastoralia al scriitorului american George Saunders a fost publicat...