logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Maestrul și Margareta
Maestrul și Margareta Maestrul și Margareta
Mihail Bulgakov

Ce se întâmplă atunci când Diavolul însuși zăbovește în Moscova și dă reprezentații de magie neagră pe scena teatrului național? Sau când o pisică neagră, acolită, se pare, a Satanei, încearcă să se urce în tramvai precum un om normal și să și composteze un bilet, ba chiar și turuie în limba oamenilor ca o moară stricată? Sau ce se întâmplă când un prezentator își pierde capul, la propriu, pentru câteva secunde? Sau ce soartă poate să aibă un roman cu un personaj extrem de neobișnuit ca și Ponțiu Pilat? Ba, mai degrabă, ce soartă îl așteaptă pe cel care a scris această carte cu un subiect atât de delicat? Oare ce se va alege de povestea de dragoste dintre un mai înainte stimat maestro, acum nebun și frumoasa sa amantă? Și, mai ales, de ce acest Diavol a decis să-l omoare pe nenorocitul de Berlioz și să-l înnebunească, înstărindu-l în același timp cu un pat cald și un acoperiș deasupra capului, pe bietul Bezdomnîi?

O epopee în care binele și răul se înfruntă pe aprigul tărâm rusesc în aspra capitală înroșită de comuniști. O frumoasă parabolă a unei societăți bântuită de fantoma unui Dumnezeu declarat mort în acte oficiale și conferințe filosofice. O explozie de realism magic al cărei superb foc de artificii bucură cititorul cu o Noapte a Valpurgiei așa cum doar Moscova ar putea sărbători.

Dacă ai vreodată senzația că-ți lipsește ceva, să fii sigur că este Maestrul și Margareta – un roman inteligent, frumos, trist, tragic, vesel, magic și amuzant precum însăși viața.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Ca peştele în copac Ca peștele în copac Ca peștele în copac Lynda Mullaby Hunt
Pentru ca s-a terminat 2016, un an cu apariţii editoriale de top în zona...
Povesteşte-mi ceva Povestește-mi ceva Povestește-mi ceva Sharon Creech
Povesteşte-mi ceva e un roman în care te afunzi, în care plonjezi pentru ca,...
Credință vs Știință Credință vs Știință Credință vs Știință Jerry A. Coyne
„Lucrul cel mai detestabil pe care-l poate spune un om de ştiinţă american...
Hollywood la Phenian Hollywood la Phenian Hollywood la Phenian Paul Fischer
Unul dintre marele avantaje când ești dictator este că poți face cam tot ce-ți...
Coajă de nucă Coajă de nucă Coajă de nucă Ian McEwan
Povestitorul este un fetus care are o afinititate specială pentru vinurile de calitate,...