TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Maestrul și Margareta
Maestrul și Margareta Maestrul și Margareta
Mihail Bulgakov

Ce se întâmplă atunci când Diavolul însuși zăbovește în Moscova și dă reprezentații de magie neagră pe scena teatrului național? Sau când o pisică neagră, acolită, se pare, a Satanei, încearcă să se urce în tramvai precum un om normal și să și composteze un bilet, ba chiar și turuie în limba oamenilor ca o moară stricată? Sau ce se întâmplă când un prezentator își pierde capul, la propriu, pentru câteva secunde? Sau ce soartă poate să aibă un roman cu un personaj extrem de neobișnuit ca și Ponțiu Pilat? Ba, mai degrabă, ce soartă îl așteaptă pe cel care a scris această carte cu un subiect atât de delicat? Oare ce se va alege de povestea de dragoste dintre un mai înainte stimat maestro, acum nebun și frumoasa sa amantă? Și, mai ales, de ce acest Diavol a decis să-l omoare pe nenorocitul de Berlioz și să-l înnebunească, înstărindu-l în același timp cu un pat cald și un acoperiș deasupra capului, pe bietul Bezdomnîi?

O epopee în care binele și răul se înfruntă pe aprigul tărâm rusesc în aspra capitală înroșită de comuniști. O frumoasă parabolă a unei societăți bântuită de fantoma unui Dumnezeu declarat mort în acte oficiale și conferințe filosofice. O explozie de realism magic al cărei superb foc de artificii bucură cititorul cu o Noapte a Valpurgiei așa cum doar Moscova ar putea sărbători.

Dacă ai vreodată senzația că-ți lipsește ceva, să fii sigur că este Maestrul și Margareta – un roman inteligent, frumos, trist, tragic, vesel, magic și amuzant precum însăși viața.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Io contra Statele Unite ale Americii Io contra Statele Unite ale Americii Io contra Statele Unite ale Americii Paul Beatty
Io este fiul unui sociolog de culoare controversat și a crescut fiind subiectul unor...
Ultima stație de pe strada pieței Ultima stație de pe strada pieței Ultima stație de pe strada pieței Matt de la Peña
    "- De ce omul acela nu vede?     - Băiete, ce ştii tu ce...
Lenin Dada Lenin Dada Lenin Dada Dominique Noguez
    Ador oamenii inteligenţi care, deşi nu cred în teorii ale...
Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Karen Cushman
Catherine cea îndărătnică este câştigătoare a Newberry Honor, o lectură...
Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Kathryn Erskine
Devon, fratele lui Caitlin, este ucis într-un school shooting, împreună cu...