TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Madlen
Madlen Madlen
Ludwig Bemelmans

Povestea spune, dragi copii, că undeva-n Paris, într-o casă mare, trăiau douăsprezece fete mici. Erau cuminți și-ascultătoare, mâncau tot din farfurie, se spălau pe dinți, ieșeau la plimbare și seara mergeau la culcare. Mereu ordonate, pe două coloane, șase câte șase. Dar dintre toate, Madlen, cea mai mică la măsurătoare, era mai cu moț. Dacă vreți să vedeți de ce, citiți această carte. O să vă placă, mai ales că povestea se spune în versuri.

 

De asta s-a ocupat prietenul vostru Florin Bican, cel cu caii fermecați ce-au rescris poveștile cu Feți-Frumoși. Iar Ludwig Bemelmans a desenat foarte frumos fiecare vers sau strofă. Și cu ocazia aceasta veți face și un tur de onoare prin Paris, orașul acesta minunat și mare.

 

Morala, dragi copii, știți care ar fi? Că bine este să fii copil cuminte, dar și mai bine să fii puțin diferit. Să ai un gram de curaj în plus. Să ieși puțin din rând, dar nu cât să te pierzi, nici cât să trișezi, ci cât să fii unic în felul tău. Să te recunoască lumea după mers și după vers.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Calitatea luminii Calitatea luminii Calitatea luminii Mircea Pricăjan
Despre sarcină, nașterea și creșterea copilului în primii ani de viață s-au...
Munca Munca Munca Mitoş Micleuşanu
Volumul de versuri Munca, purtând semnătura Micleușanu M., nimeni altul...
Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Milan Kundera
Piesa de teatru Jacques și stăpânul său este, după spusa lui Kundera...
Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Daniela Luca
Cu siguranță lumea cărților nu ar putea exista fără cititori, așa cum lumea...
Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Nicolae Coande
Cartea lui Nicolae Coande, purtând subtitlul Eseuri despre întoarcerea...