TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Lindbergh

Invenția capcanei mecanice de prins șoareci nu este deloc o veste bună pentru neamul șoricesc. Un chițăitor mic, dar cu un curaj imens decide să urmeze calea semenilor săi către America, pământul libertății, însă vapoarele care traversează Atlanticul sunt păzite de pisici nemiloase. Șoricelul decide astfel că singura sa scăpare este să străbată oceanul în zbor. Și începe să lucreze la un avion care să-l ajute să-și îndeplinească cutezătoarea aventură. Dar încercările sale atrag atenția bufnițelor și a pisicilor care încep să-l urmărească, micul mustăcios fiind sub o supraveghere constantă. Bineînțeles că visele mărețe nu au cum să nu se îndeplinească dacă cel ce le visează o face cu îndrăzneală și din toată inima. Astfel șoricelul nostru reușește să ajungă în America, iar în America un puști îi vede povestea și un vis prinde rădăcini în sufletul său: să străbată și el Atlanticul în zbor când o să fie mare. Acel puști se numea Charles Lindbergh.
    
Cu ilustrații foarte frumoase care te transportă în lumea șoricelului neînfricat alături de o poveste despre curaj, putere și dragostea de libertate, Lindbergh oferă o lectură care se recomandă a se savura cu cei mici în brațe pentru a oferi explicațiile de rigoare cu privire la extraordinara ambiție a micuțului rozător și la rolul unor astfel de visători în viața noastră.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Cazemata Cazemata Cazemata Tudor Ganea
Cazemata este un roman de debut impresionant, surprinzător ca realizare prin modul...
O sută de rochii O sută de rochii O sută de rochii Eleanor Estes
Wanda Petronski vine în fiecare zi cu o rochie albastră spălăcită, iar colegii...
George şi miraculosul său medicament George și miraculosul său medicament George și miraculosul său medicament Roald Dahl
Roald Dahl poate fi amuzant, caraghios, plin de idei năstruşnice şi inteligente,...
Copacul minciunilor Copacul minciunilor Copacul minciunilor Frances Hardinge
    Nu ştiu ce e mai important la Copacul minciunilor, care dintre ideile,...
Dă mai departe Dă mai departe Dă mai departe Catherine Ryan Hyde
Dă mai departe este un bun exerciţiu pedagogic. În fapt, la finalul cărţii...