TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Lapte fierbinte
Lapte fierbinte Lapte fierbinte
Deborah Levy

Am început această carte mai mult din curiozitate dar și pentru că un coleg librar a zis ca pare neinteresantă și am vrut să demonstrez contrariul și mă bucur să spun că, cel puțin pentru mine, a reprezentat o surpriză frumoasă (nu am reușit încă să-mi fac colegul să o citească – sîc! :) – dar clienții cărora le-am recomandat-o au avut un feedback pozitiv).

La o primă vedere, romanul are un stil destul de simplu (am reușit să o citesc, fiind și impresionat de ea, într-o singură noapte) și pare a prezenta o poveste simplă, axată pe relația dintre o fiică și mama sa. Dar evoluția personajelor (mai ales a protagonistei, Sofia), descrierile cu mult gust și analogiile cu substrat (foarte potrivit realizate, denotând cunoștințe enciclopedice) conturează un roman psihologic matur.

Excursia Sofiei și a mamei sale, Rose, în Spania pentru a rezolva problemele bolii misterioase a celei din urmă reprezintă un punct declanșator al unui conflict latent dintre mamă și fiică. Pe lângă revelațiile pe care le va avea Sofia în privința mamei, de care a avut grijă întreagă ei viață de adult, ea va descoperi și posibilitățile pe care le poate avea o persoană independentă prin intermediul un grup de oameni cunoscuți în stațiunile spaniole îngrozitor de calde (își găsește un amant, se îndrăgostește de o femeie etc.).

Mai multe nu spun, sper să descoperiți citind cartea, așa că recomand să citiți, nu să beți lapte fierbinte :)

Comentarii
Articole similare
Mânia lui Mao Mânia lui Mao. China de astăzi văzută prin ochii unui scriitor Mânia lui Mao. China de astăzi văzută prin ochii unui scriitor Yu Hua
După „China în zece cuvinte”, Yu Hua revine să ne amintească...
Nouă prinți din Amber Nouă prinți din Amber. Cronicile din Amber (Vol.1) Nouă prinți din Amber. Cronicile din Amber (Vol.1) Roger Zelazny
Roger Zelazny a reușit ceea ce a nu a mai reușit nimeni până la el. Să...
Parisul anilor nebuni Parisul anilor nebuni Parisul anilor nebuni Mary McAuliffe
Poate că mai sunt nostalgic dupa anii studenției la istorie așa că, deși ceea ce...
Obiecte ascuțite Obiecte ascuţite Obiecte ascuţite Gillian Flynn
Știam că există această carte dar, din păcate pentru mine, doar după ce am aflat...
Vremea schimbării Vremea schimbării Vremea schimbării Robert Silverberg
Ce ar fi să trăim într-o societate în care sentimentele trebuie reprimate...