Labirintul. Încercările focului

Valentin Derevlean
Valentin Derevlean 04 Mai, 2015
2545

Thomas şi prietenii săi reuşesc să evadeze din Labirint şi să-i întâlnească în cele din urmă pe cei care i-au închis în teribila închisoare. Cu toată oboseala, furia şi tristeţea de a pierde prieteni buni, Thomas îşi păstrează încă mintea lucidă. Totul pare a fi doar un joc – o selecţie dură, ce-i drept, pentru a stabili care dintre ei sunt cei mai potriviţi pentru o misiune finală în care vor scăpa lumea de boala care o ucide rapid. Boala se numeşte arşiţă şi potenţează la maxim violenţa umană până în stadiul final în care oamenii devin animale sălbatice care ucid fără milă şi atacă orice zăresc. Organizaţia din spatele Labirintului se numeşte RĂU şi e una dintre puţinele organizaţii rămase în lume cu scopul de a vindeca această boală.

Toţi supravieţuitorii din Labirint trebuie însă să treacă printr-o nouă serie de teste pentru a deveni candidaţi finali. Thomas este despărţit de prietena lui din Labirint – Teresa – şi întâlneşte noi personaje decise să-l ajute până la final: Jorge şi Brenda. Împreună vor străbate deşertul şi oraşele pline de defecţi – aşa sunt numiţi bolnavii de arşiţă – pentru a ajunge în punctul final al testului fixat de RĂU.

Volumul doi continuă aventura puştilor din poiană, paginile adună aventuri peste aventuri şi destul de mult suspans. Cumva, persistă senzaţia că e totuşi un volum de legătură şi că nu tot ce e important va fi dezvăluit acum. Uneori acţiunea e lungită, personajele bune au noroc chior. În fine, un volum ok, însă ceva mai slab decât cel iniţial.

Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram