TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Karel Liman #arhitect
Karel Liman #arhitect Karel Liman #arhitect
Maria Surducan

Ghidurile turistice sunt, de obicei, plictisitoare. Nu prea-ți vine să le citești acasă, stând în fotoliu și le cumperi doar dacă ai nevoie de ele pentru că mergi să vizitezi ceva.

Ei bine, Karel Liman #arhitect, este un fel de ghid turistic în bandă desenată al Peleșului, Pelișorului și al Castelului Bran. Dar nu doar atât. Vorbeşte și despre istoria celui care a dat viață celor trei construcții arhitectonice de o frumusețe fantastică, aproape ireală și scoasă ca din basme.

Maria Surducan surprinde cu volumul de față atât prin ineditul abordării temei – banda este făcută ca și cum vizitatoarea ar pune pe facebook ceea ce vede și detaliile legate de viața lui Karel Liman sunt trecute-n comentariile lăsate la pozele urcate pe internet – cât și prin desenele care aduc mai degrabă a poze decât a desene lucrate de om.

Este o bandă desenată fascinantă, atât prin temă cât și prin execuție, care te va surprinde și care te va face să o iei cu tine când vei pleca în vizită la locațiile mai sus amintite. Dar nu ca pe un ghid turistic, ci ca pe o hartă, un fel de blue-print, pentru a înțelege arhitectura pe care o ai în fața ochilor cât și pentru a lăuda talentul desenatoarei.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Cazemata Cazemata Cazemata Tudor Ganea
Cazemata este un roman de debut impresionant, surprinzător ca realizare prin modul...
O sută de rochii O sută de rochii O sută de rochii Eleanor Estes
Wanda Petronski vine în fiecare zi cu o rochie albastră spălăcită, iar colegii...
George şi miraculosul său medicament George și miraculosul său medicament George și miraculosul său medicament Roald Dahl
Roald Dahl poate fi amuzant, caraghios, plin de idei năstruşnice şi inteligente,...
Copacul minciunilor Copacul minciunilor Copacul minciunilor Frances Hardinge
    Nu ştiu ce e mai important la Copacul minciunilor, care dintre ideile,...
Dă mai departe Dă mai departe Dă mai departe Catherine Ryan Hyde
Dă mai departe este un bun exerciţiu pedagogic. În fapt, la finalul cărţii...