TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Karel Liman #arhitect
Karel Liman #arhitect Karel Liman #arhitect
Maria Surducan

Ghidurile turistice sunt, de obicei, plictisitoare. Nu prea-ți vine să le citești acasă, stând în fotoliu și le cumperi doar dacă ai nevoie de ele pentru că mergi să vizitezi ceva.

Ei bine, Karel Liman #arhitect, este un fel de ghid turistic în bandă desenată al Peleșului, Pelișorului și al Castelului Bran. Dar nu doar atât. Vorbeşte și despre istoria celui care a dat viață celor trei construcții arhitectonice de o frumusețe fantastică, aproape ireală și scoasă ca din basme.

Maria Surducan surprinde cu volumul de față atât prin ineditul abordării temei – banda este făcută ca și cum vizitatoarea ar pune pe facebook ceea ce vede și detaliile legate de viața lui Karel Liman sunt trecute-n comentariile lăsate la pozele urcate pe internet – cât și prin desenele care aduc mai degrabă a poze decât a desene lucrate de om.

Este o bandă desenată fascinantă, atât prin temă cât și prin execuție, care te va surprinde și care te va face să o iei cu tine când vei pleca în vizită la locațiile mai sus amintite. Dar nu ca pe un ghid turistic, ci ca pe o hartă, un fel de blue-print, pentru a înțelege arhitectura pe care o ai în fața ochilor cât și pentru a lăuda talentul desenatoarei.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Io contra Statele Unite ale Americii Io contra Statele Unite ale Americii Io contra Statele Unite ale Americii Paul Beatty
Io este fiul unui sociolog de culoare controversat și a crescut fiind subiectul unor...
Ultima stație de pe strada pieței Ultima stație de pe strada pieței Ultima stație de pe strada pieței Matt de la Peña
    "- De ce omul acela nu vede?     - Băiete, ce ştii tu ce...
Lenin Dada Lenin Dada Lenin Dada Dominique Noguez
    Ador oamenii inteligenţi care, deşi nu cred în teorii ale...
Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Karen Cushman
Catherine cea îndărătnică este câştigătoare a Newberry Honor, o lectură...
Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Kathryn Erskine
Devon, fratele lui Caitlin, este ucis într-un school shooting, împreună cu...