TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Jurnalul unui hamster

Când am găsit cartea aceasta în librărie, am zis: trebuie să fie ceva haios! Și cum aveam nevoie să mă binedispun, m-am apucat imediat de lectură. Numai că, surpriză: fiecare „gând” al acestui hamster ciudat mustea de o profunzime aparte. Și chiar dacă în prima fază aș fi fost tentat să râd, mai degrabă de comicul de situație, dat fiind că nu te întâlnești în fiecare zi cu hamsteri filozofi, totuși la fiecare pagină mă izbea câte o idee forte: cugetări despre sensul vieții și al morții, despre dragoste, răutate, vinovăție, și mai ales despre natura captivității, te trimit inevitabil cu gândul că n-ar strica să aprofundezi aceste teme cercetându-i pe marii filozofi reali. 

Jurnalul unui hamster nu este o carte destinată exclusiv copiilor. Aș zice chiar că nici nu este recomandată decât pe la vârsta adolescenței. Iar atunci, ideal ar fi să fie citită în tandem cu un adult. Căci este degrabă generatoare de întrebări existențiale. Aș îndrăzni să spun că este o introducere cum nu se poate mai fericită în lumea filozofiei, pentru cei care se hotărăsc să escaladeze acest munte încă de la vârsta adolescenței. 

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

O undiță pentru bunicul meu O undiţă pentru bunicul meu O undiţă pentru bunicul meu Gao Xingjian
O undiță pentru bunicul meu, cartea laureatului cu Nobel din anul 2000, este o...
Căutarea intermitentă Căutarea intermitentă Căutarea intermitentă Eugène Ionesco
Pe imaginea lui Eugène Ionesco s-au lipit de-a lungul timpului mai multe etichete:...
Vorbeste-le despre bătălii, regi și elefanți Vorbește-le despre bătălii, regi și elefanți Vorbește-le despre bătălii, regi și elefanți Mathias Énard
Există istorii consemnate în cărți și există mult mai multe istorii rămase...
Ce-am pierdut în foc Ce-am pierdut în foc Ce-am pierdut în foc Mariana Enriquez
După ce citisem diverse cărți despre atrocitățile care s-au întâmplat...
Stelaluna Stelaluna Stelaluna Janell Cannon
Stelaluna este un pui de liliac. Dar într-o noapte, pe când ieșise să caute...