TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Jurnale intime
Jurnale intime Jurnale intime
Charles Baudelaire

Charles Baudelaire este fără doar și poate cel mai important poet francez al tuturor timpurilor, fiind deschizătorul de drumuri cu cei mai mulți urmași, în întreaga lume. Estetica urâtului în general și Florile răului în special fiind ac de busolă pentru foarte mulți poeți de pe toate meridianele lumii. De bună seamă că în spatele scrierilor sale inovatoare a stat o viață destul de tumultoasă, cel puțin pentru secolul al XIX – lea.

Volumul de față adună la un loc toate fragmentele de jurnal găsite printre lucrurile acestuia după moartea sa. O parte dintre ele erau grupate de autorul însuși, în vederea unei viitoare publicări. Altele, însemnări zilnice risipite, dar care, fiecare în parte, spuneau câte ceva despre viața și trăirile autorului. Așa se face că, puse cap la cap, aceste fragmente s-au concretizat într-o oglindă oarecum bizară, prin intermediul căreia putem descoperi astăzi o parte din secretele vieții lui Baudelaire, dar care, pe de altă parte, contribuie la ocultarea foarte multor aspecte rămase neelucidate. Chiar și așa, lectura jurnalelor zise și intime este o experiență cel puțin antrenantă, dacă nu de-a dreptul surescitantă.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Ursulețul lui Freud Ursulețul lui Freud Ursulețul lui Freud Răzvan Petrescu
Multă vreme am considerat că cea mai bună cronică negativă pe care i-o poți face...
500 de lucruri de încercat într-o viață 500 de lucruri de încercat într-o viață 500 de lucruri de încercat într-o viață Elise De Rijck
Recunosc, nu am avut niciodată o listă cu lucrurile pe care să vreau să le realizez...
Desene 2008 – 2011 Sorin Ilfoveanu: Desene 2008-2011 (catalog expoziţie) Sorin Ilfoveanu: Desene 2008-2011 (catalog expoziţie) Sorin Ilfoveanu
Sorin Ilfoveanu este în momentul de față unul dintre cei mai importanți artiști...
Când muritorii dorm Când muritorii dorm Când muritorii dorm Kurt Vonnegut
Kurt Vonnegat a fost unul dintre cei mai acerbi critici ai decăderii omului postmodern,...
Athanor. Caietele Fundației „Gellu Naum” Athanor. Caietele Fundaţiei Gellu Naum (nr. 3/2013) Athanor. Caietele Fundaţiei Gellu Naum (nr. 3/2013)
Gellu Naum nu a fost doar un poet de geniu. Nu a fost doar părintele suprarealismului...