TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Jurnale intime
Jurnale intime Jurnale intime
Charles Baudelaire

Charles Baudelaire este fără doar și poate cel mai important poet francez al tuturor timpurilor, fiind deschizătorul de drumuri cu cei mai mulți urmași, în întreaga lume. Estetica urâtului în general și Florile răului în special fiind ac de busolă pentru foarte mulți poeți de pe toate meridianele lumii. De bună seamă că în spatele scrierilor sale inovatoare a stat o viață destul de tumultoasă, cel puțin pentru secolul al XIX – lea.

Volumul de față adună la un loc toate fragmentele de jurnal găsite printre lucrurile acestuia după moartea sa. O parte dintre ele erau grupate de autorul însuși, în vederea unei viitoare publicări. Altele, însemnări zilnice risipite, dar care, fiecare în parte, spuneau câte ceva despre viața și trăirile autorului. Așa se face că, puse cap la cap, aceste fragmente s-au concretizat într-o oglindă oarecum bizară, prin intermediul căreia putem descoperi astăzi o parte din secretele vieții lui Baudelaire, dar care, pe de altă parte, contribuie la ocultarea foarte multor aspecte rămase neelucidate. Chiar și așa, lectura jurnalelor zise și intime este o experiență cel puțin antrenantă, dacă nu de-a dreptul surescitantă.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

De ce pisicile nu au coadă De ce pisicile n-au coadă. Antologie de limericks De ce pisicile n-au coadă. Antologie de limericks Vasile Leac
Conform Wikipedia, limerick-ul este o poezie comică cu formă fixă având...
Mintea de dincolo Mintea de dincolo Mintea de dincolo Dumitru-Constantin Dulcan
Prof. Univ. Dr. Dumitru-Constantin Dulcan este ca formare primară medic neurolog și...
Elegie pentru Mihai Elegie pentru Mihai Elegie pentru Mihai Ion Vianu
Recenta trecere în veșnicie a Regelui Mihai I al Românilor a fost menită...
Dialoguri despre moarte Dialoguri despre moarte Dialoguri despre moarte Grigore cel Mare
De ce am mai citi astăzi cugetările despre moarte ale unuia dintre sfinții Bisericii...