JFK

Vlad Zver
Vlad Zver 09 Aprilie, 2015
813

Am avut o problemă cu Doctor Sleep, ultima carte de Stephen King  pe care am citit-o și am fost ușor reticent când m-am apucat de JFK. Nu de alta, dar parcă Regelui i-a secat forța și robinetul care este direct legat la Marea de Povești. Din fericire, așteptările mi-au fost înșelate și am dat peste un Stephen King așa cum îl știam din cărțile sale din tinerețe.

Jake Epping are un prieten care conduce un fast-food. Al Templeton e numele lui și vinde cei mai ieftini hamburgeri din oraș. Nimeni nu știe cum Al reușește să vândă atât de ieftin chiflele fără să dea faliment. Pentru că nimeni nu știe că Al le cumpără călătorind înapoi în timp în anul 1958. Și că vrea să-l salveze pe Kennedy de la a fi asasinat. Din păcate Al e bătrân și măcinat de cancer. Din fericire, Jake e dispus să preia misiunea și planul lui Al, vrând să-l ducă la bun sfârșit.

Să-l salveze pe Kennedy de glonțul lui Oswald pentru a ne oferi o lume mai bună. Este oare o idee chiar atât de strălucită și bine venită? Dragă cititorule, vei afla asta pe la pagina 700 din carte. Până atunci te vei delecta cu aventurile lui Jake/George în America nebună a anilor ʼ60.

Da, este un roman așa cum doar Stephen King știe să scrie, cireașa de pe tort fiind drumul înapoi pe care King îl face pentru a revedea alte locuri și personaje din scrieri de ale sale mai vechi. Dacă ești fan și cunoscător al cărților lui King, nu ai cum să nu observi și să nu ți se facă dor de romanele sale.

JFK 22.11.63
JFK 22.11.63
Stephen King
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram