TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Istoria canibalismului
Istoria canibalismului Istoria canibalismului
Manuel Moros Pena

Îl ştii pe Hannibal Lecter? L-ai urmărit îndeaproape? Ai văzut toate filmele şi ai citit cărţile? Te-a înfricoşat? Ţi-ai dorit să nu fi ştiut vreodată de el? Cannibal Holocaust ţi-a provocat insomnii sau coşmaruri? Îţi place să crezi că toate aceste lucruri nu sunt decât ficţiune? Ei bine, ţeapă! Muhahaha! Totul e cât se poate de real!

Manuel Moros Pena a scris un studiu antropologic bine documentat, dedicat, probabil, în mod direct, specialiṣtilor din domeniul antropologiei, sociologiei ṣi psihologiei, însă chiar ṣi unui neiniṭiat i se permite să pătrundă în lumea întunecată a antropofagiei ṣi a demenṭei datorită textului uṣor de descifrat.

Un lucru este cât se poate de cert: această carte este interzisă celor slabi de înger şi gurmanzilor!

Volumul este un studiu asupra antropofagiei din Antichitate până în prezent. Se trec în revistă atât triburile canibale din Africa, America, Australia etc., precum şi strămoşii lui homo sapiens. Pena povesteşte şi de expeditorii moderni – precum Sir John Franklin care a dispărut; s-a descoperit mai apoi că pentru a supravieţui, după ce a naufragiat, echipajul a recurs la acte de canibalism – şi de contemporanii forţaţi de împrejurări să mănânce carne de om pentru a-şi asigura supravieţuirea, de sportivii al căror avion s-a prăbuşit în Anzi, fiind salvaţi abia după 72 de zile etc..

Vă mai spun că sunt trecuţi şi criminalii în serie care s-au remarcat prin acte de antropofagie şi că la sfârşitul cărţii sunt trecute în revistă câteva filme pe această temă. Iată câteva titluri: The Silence of the Lambs, Sin City, Citizen X, Cannibal Holocaust, Delicatessen etc.

Nota bene: nu este o carte de vacanţă, însă au apărut zvonuri conform cărora ar fi o carte de bucate. Doresc să precizez că zvonul nu a fost lansat de, sau pe acest site.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Cazemata Cazemata Cazemata Tudor Ganea
Cazemata este un roman de debut impresionant, surprinzător ca realizare prin modul...
O sută de rochii O sută de rochii O sută de rochii Eleanor Estes
Wanda Petronski vine în fiecare zi cu o rochie albastră spălăcită, iar colegii...
George şi miraculosul său medicament George și miraculosul său medicament George și miraculosul său medicament Roald Dahl
Roald Dahl poate fi amuzant, caraghios, plin de idei năstruşnice şi inteligente,...
Copacul minciunilor Copacul minciunilor Copacul minciunilor Frances Hardinge
    Nu ştiu ce e mai important la Copacul minciunilor, care dintre ideile,...
Dă mai departe Dă mai departe Dă mai departe Catherine Ryan Hyde
Dă mai departe este un bun exerciţiu pedagogic. În fapt, la finalul cărţii...