TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Istoria Artei. De la pictura rupestră la arta urbană

     Fascinanta lume a artei și-a găsit dintotdeauna locuitorii ei, fie că vorbim despre cei care practică arta într-o formă sau alta, fie că ne referim la cei care se delectează privind-o și încercând să o pătrundă, chiar dacă de multe ori mai mult se afundă. Dar este foarte bine și așa pentru că odată deplin descoperită, magia artei își pierde tot farmecul.
     Privită strict din perspectiva cotorului, cartea lui Stephen Farthing poate trece foarte ușor drept „încă o carte groasă despre istoria artei”. Dar cel ce privește o carte doar pe cotor, acela nu are voie să se pronunțe. Odată deschisă, cartea aceasta se transformă într-o lume fascinantă de culori și forme, și mai ales de informații.
     Ceea ce dă o valoare considerabilă acestei lucrări este simfonie dintre volumul de informație și concepția grafică. Autorul prezintă succint, dar bine punctat, întreaga istorie a artei, din preistorie până astăzi. O primă împărțire se face pe epoci sau secole, apoi în cadrul fiecărei epoci sunt trecute la index principalele curente artistice, iar în cadrul fiecărui curent este prezentată o lucrare reprezentativă, însoțită de o scurtă biografie a autorului ei. De asemenea fiecare lucrare este analizată în detaliu, urmărindu-se anumite aspecte cu valoare de simbol.
     Așadar, este o lucrare ce potolește atât setea ochiului cât și pe aceea a minții, cititorul putându-se considera după parcurgerea ei un tânăr inițiat în istoria artei.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Calitatea luminii Calitatea luminii Calitatea luminii Mircea Pricăjan
Despre sarcină, nașterea și creșterea copilului în primii ani de viață s-au...
Munca Munca Munca Mitoş Micleuşanu
Volumul de versuri Munca, purtând semnătura Micleușanu M., nimeni altul...
Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Milan Kundera
Piesa de teatru Jacques și stăpânul său este, după spusa lui Kundera...
Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Daniela Luca
Cu siguranță lumea cărților nu ar putea exista fără cititori, așa cum lumea...
Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Nicolae Coande
Cartea lui Nicolae Coande, purtând subtitlul Eseuri despre întoarcerea...