Întâlnire cu Heechee

Valentin Derevlean
Valentin Derevlean 15 Septembrie, 2014
2541

Trebuie să recunosc că primele două romane din serie au fost foarte bune, însă cel de-al treilea nu prea se ridică la nivelul așteptat de mine. Seria continuă povestea miliardarului Robin Broadhead și încercările lui disperate de a-și menține în viață imperiul financiar și trupul, pe de o parte, și de a da de urma celebrilor heechee și a iubitei sale prinsă într-o gaură de vierme.

Ce se întămplă însă când teroriștii dau de furcă imperiului, eroul principal moare și devine o inteligență artificială, iubita crezută pierdută pentru totdeauna revine vie, nevătămată și, mai mult de atât, la fel de tânără ca și atunci când rămase blocată în bucla temporală, iar heechee își fac simțită prezența? Pohl răspunde în mare măsură acestor întrebări în volum, însă răspunsurile sale sunt deseori plictisitoare, mult prea lungi și nici măcar celebra inteligență artificială Albert Einstein nu te scoate din monotonia paginilor.

Evident că acțiunea nu e terminată. Heechee ies din ascunzătoarea lor înfricoșați că oamenii prin călătoriile lor vor da de veste unei civilizații superioare care de-a lungul timpului a decimat toate civilizațiile întâlnite, însă partea aceasta e doar un năvod aruncat cititorului pentru a aștepta volumul următor. Așadar avem în față un volum trei necesar, cu informații care completează intriga și schema universului imaginat de Pohl, însă cu mari trageri de timp, asemănătoare serialelor americane. Cred că se putea mult mai bine!

Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram