TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Întâlnire cu Heechee

Trebuie să recunosc că primele două romane din serie au fost foarte bune, însă cel de-al treilea nu prea se ridică la nivelul așteptat de mine. Seria continuă povestea miliardarului Robin Broadhead și încercările lui disperate de a-și menține în viață imperiul financiar și trupul, pe de o parte, și de a da de urma celebrilor heechee și a iubitei sale prinsă într-o gaură de vierme.

Ce se întămplă însă când teroriștii dau de furcă imperiului, eroul principal moare și devine o inteligență artificială, iubita crezută pierdută pentru totdeauna revine vie, nevătămată și, mai mult de atât, la fel de tânără ca și atunci când rămase blocată în bucla temporală, iar heechee își fac simțită prezența? Pohl răspunde în mare măsură acestor întrebări în volum, însă răspunsurile sale sunt deseori plictisitoare, mult prea lungi și nici măcar celebra inteligență artificială Albert Einstein nu te scoate din monotonia paginilor.

Evident că acțiunea nu e terminată. Heechee ies din ascunzătoarea lor înfricoșați că oamenii prin călătoriile lor vor da de veste unei civilizații superioare care de-a lungul timpului a decimat toate civilizațiile întâlnite, însă partea aceasta e doar un năvod aruncat cititorului pentru a aștepta volumul următor. Așadar avem în față un volum trei necesar, cu informații care completează intriga și schema universului imaginat de Pohl, însă cu mari trageri de timp, asemănătoare serialelor americane. Cred că se putea mult mai bine!

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Tot spațiul dintre gândurile mele Tot spaţiul dintre gândurile mele Tot spaţiul dintre gândurile mele Bogdan Răileanu
Dacă facem abstracție de prima și ultima proză din volum (un text fantastic despre...
Zece decembrie Zece Decembrie Zece Decembrie George Saunders
Devenit unul dintre autorii vedetă ai publicului american în ultimul deceniu,...
Disparitia lui Adele Bedeau Dispariţia lui Adèle Bedeau Dispariţia lui Adèle Bedeau Graeme Macrae Burnet
Inspectorul Gorski are o viață plină de probleme. O crimă nerezolvată acum mai bine...
Cronica unui negustor de sânge Cronica unui negustor de sânge Cronica unui negustor de sânge Yu Hua
Viața lui Xu Sanguan nu e una ușoară. Nimănui nu îi este ușor în China...
Fiica ascunsă Fiica ascunsă Fiica ascunsă Elena Ferrante
Fiica ascunsă e al doilea roman al Elenei Ferrante pe care îl citesc în...