logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Întâlnire cu Heechee

Trebuie să recunosc că primele două romane din serie au fost foarte bune, însă cel de-al treilea nu prea se ridică la nivelul așteptat de mine. Seria continuă povestea miliardarului Robin Broadhead și încercările lui disperate de a-și menține în viață imperiul financiar și trupul, pe de o parte, și de a da de urma celebrilor heechee și a iubitei sale prinsă într-o gaură de vierme.

Ce se întămplă însă când teroriștii dau de furcă imperiului, eroul principal moare și devine o inteligență artificială, iubita crezută pierdută pentru totdeauna revine vie, nevătămată și, mai mult de atât, la fel de tânără ca și atunci când rămase blocată în bucla temporală, iar heechee își fac simțită prezența? Pohl răspunde în mare măsură acestor întrebări în volum, însă răspunsurile sale sunt deseori plictisitoare, mult prea lungi și nici măcar celebra inteligență artificială Albert Einstein nu te scoate din monotonia paginilor.

Evident că acțiunea nu e terminată. Heechee ies din ascunzătoarea lor înfricoșați că oamenii prin călătoriile lor vor da de veste unei civilizații superioare care de-a lungul timpului a decimat toate civilizațiile întâlnite, însă partea aceasta e doar un năvod aruncat cititorului pentru a aștepta volumul următor. Așadar avem în față un volum trei necesar, cu informații care completează intriga și schema universului imaginat de Pohl, însă cu mari trageri de timp, asemănătoare serialelor americane. Cred că se putea mult mai bine!

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Poneiul roșu Poneiul roșu Poneiul roșu John Steinbeck
Steinbeck e unul dintre prozatorii mei preferați. Foarte multe dintre personajele sale...
Irène Irene Irene Pierre Lemaitre
Camille Verhoeven e un polițist apreciat, cu multe reușite în anchete, cu o...
Calea dragonului Calea dragonului Calea dragonului Daniel Abraham
Chiar nu știam cum o să fie romanul ăsta. Daniel Abraham, unul dintre cei doi autori...
Ultimul polițist Ultimul polițist Ultimul polițist Ben H. Winters
Combinație bună de roman SF și roman polițist, atent mai degrabă la implicațiile...
Furia aurie Furia Aurie Furia Aurie Pierce Brown
Greu de crezut că după Furia roșie Pierce Brown va oferi un SF mai bun, mai captivant...