TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Întâlnire cu Heechee

Trebuie să recunosc că primele două romane din serie au fost foarte bune, însă cel de-al treilea nu prea se ridică la nivelul așteptat de mine. Seria continuă povestea miliardarului Robin Broadhead și încercările lui disperate de a-și menține în viață imperiul financiar și trupul, pe de o parte, și de a da de urma celebrilor heechee și a iubitei sale prinsă într-o gaură de vierme.

Ce se întămplă însă când teroriștii dau de furcă imperiului, eroul principal moare și devine o inteligență artificială, iubita crezută pierdută pentru totdeauna revine vie, nevătămată și, mai mult de atât, la fel de tânără ca și atunci când rămase blocată în bucla temporală, iar heechee își fac simțită prezența? Pohl răspunde în mare măsură acestor întrebări în volum, însă răspunsurile sale sunt deseori plictisitoare, mult prea lungi și nici măcar celebra inteligență artificială Albert Einstein nu te scoate din monotonia paginilor.

Evident că acțiunea nu e terminată. Heechee ies din ascunzătoarea lor înfricoșați că oamenii prin călătoriile lor vor da de veste unei civilizații superioare care de-a lungul timpului a decimat toate civilizațiile întâlnite, însă partea aceasta e doar un năvod aruncat cititorului pentru a aștepta volumul următor. Așadar avem în față un volum trei necesar, cu informații care completează intriga și schema universului imaginat de Pohl, însă cu mari trageri de timp, asemănătoare serialelor americane. Cred că se putea mult mai bine!

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Cel care cheamă câinii Cel care cheamă câinii Cel care cheamă câinii Lucian Dan Teodorovici
Mixaj de ego-proză și fragmente de jurnal, Cel care cheamă câinii este un volum...
Viaţă după viaţă Viață după viață Viață după viață Kate Atkinson
Pentru Ursula și familia ei din Poiana vulpii începutul de secol XX aduce doar...
Alex Alex Alex Pierre Lemaitre
După Irène, primul roman cutremurător din Seria Verhoeven, mi-era greu să cred...
Galveston Galveston Galveston Nic Pizzolatto
Nic Pizzolatto a devenit celebru datorită serialului True Detective, unul dintre cele...
Galapagos Galapagos Galapagos Kurt Vonnegut
Galapagos este un roman despre apocalipsă, cu o tematică SF, însă când...