TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Întăi l-au omorât pe tata

Loung Ung este unul dintre copiii-victime ai regimului absurd și criminal care a zdruncinat și măturat Cambodgia sub khmerii roșii. Un copil de 6 ani forțat să se maturizeze abrupt prin pierderea părinților uciși de un regim pe care nu-l înțelege și pe care ajunge să-l urască cu atâta forță, încât își dorește să-i ucidă, la rându-i, pe cei care i-au distrus viața și familia.

Chinuită de foame, forțată să muncească ca să-și câștige dreptul la o masă de subzistență, Loung Ung își pierde inocența copilăriei sub armele, bătăile și lătrăturile khmerilor roșii. Universul inocenței copilăriei nu există pentru copii precum Loung Ung. Basmele cu prințese se transformă în povești reale despre moarte și foame. Fetița nu visează la altceva decât mâncare, haine curate și săpun. Transformarea unui copil într-un animal care trăiește după instinctele specifice sălbăticiunilor atinge apogeul în momentul în care este spectator la linșarea unui khmer roșu, crimă pe care o consideră îndreptățită și față de care nu simte niciun regret.

Acest volum de memorii trebuie citit de oricine, pentru că astfel se păstrează vii, încărcându-se de semnificaţie, suferințile pe care milioane de oameni le-au îndurat sub jugul opresiv al comunismului.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Io contra Statele Unite ale Americii Io contra Statele Unite ale Americii Io contra Statele Unite ale Americii Paul Beatty
Io este fiul unui sociolog de culoare controversat și a crescut fiind subiectul unor...
Ultima stație de pe strada pieței Ultima stație de pe strada pieței Ultima stație de pe strada pieței Matt de la Peña
    "- De ce omul acela nu vede?     - Băiete, ce ştii tu ce...
Lenin Dada Lenin Dada Lenin Dada Dominique Noguez
    Ador oamenii inteligenţi care, deşi nu cred în teorii ale...
Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Karen Cushman
Catherine cea îndărătnică este câştigătoare a Newberry Honor, o lectură...
Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Kathryn Erskine
Devon, fratele lui Caitlin, este ucis într-un school shooting, împreună cu...