TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Inimă de cerneală

Inimă de cerneală a însemnat reîntâlnirea mea cu romanele de aventuri, cu personaje doar-bune și doar-rele, un fel de reîntoarcere către copilărie, care se potrivește de minune cu vacanța de vară. Evident, exagerez puțin când spun că personajele sunt doar bune sau doar rele. Cornelia Funke le întruchipează atât de bine, încât sezația de realitate se îmbină minunat cu cea de ficțiune, un amestec de care până și Maggie, tatăl ei și mătușa cea excentrică, Elinor, se miră. Maggie s-a născut într-o familie într-atât de iubitoare de cărți, încât m-am simțit un cititor cu adevărat prost comparată cu ei; de exemplu, uneori, foarte rar, uit cartea deschisă, gest pentru care Elinor probabil mi-ar da o palmă și m-ar lăsa fără mâncare o săptămână întreagă, dacă ar fi să locuiesc cu ei. Și, categoric, când plec în vacanță nu-mi iau o valiza întreagă de romane, ci mă mulțumesc cu unul sau două.

 

Inimă de cerneală este o aventură excelentă, cu personaje negative lipsite de magie, care trebuie să se descurce cu șerpi, incendii și alte intrumente mai la îndemână, referințe la literatura clasică, peisaje italienești și multe-multe cărți. Există și o ecranizare, în regia lui Iain Softley, produsă chiar de autoare, cu care să dați viață personajelor din carte, însă recomandarea mea ar fi să-l vedeți după ce ați întors ultima pagină din carte. O să vedeți de ce.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Scările Levantului Scările Levantului (Top 10+) Scările Levantului (Top 10+) Amin Maalouf
Am luat cartea dintr-o dorință de a citi ceva care să-mi aducă cât de puțin...
Dragostea durează trei ani Dragostea durează trei ani Dragostea durează trei ani Frédéric Beigbeder
Dragostea durează trei ani este una dintre foarte puținele cărți pe care le-am citit...
Până când m-a cunoscut Până când m-a cunoscut Până când m-a cunoscut Julian Barnes
N-am reușit niciodată să înțeleg prea bine romanele despre gelozie, poate...
Madame Mallory și micul bucătar indian Madame Mallory şi micul bucătar indian Madame Mallory şi micul bucătar indian Richard C. Morais
Face parte din categoria cărților feel-good. Deși lumea micului indian este un loc...
O istorie culturală a insomniei O istorie culturală a insomniei O istorie culturală a insomniei Eluned Summers-Bremner
Pentru un insomniac, una dintre cele mai plăcute lecturi este tocmai despre ceea ce...