TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
În tandem
În tandem În tandem
Jacqueline Wilson

Ruby și Garnet Barker vor să își spună povestea, așa că o scriu împreună în formă de jurnal, dar în stiluri diferite, fiindcă oricât și-ar dori să fie una și aceeași, sunt două fetițe cu firi diferite și gândire proprie. Cele două fetițe scriu despre viața lor obișnuită împreună cu tatăl lor, obsedat de cărți, și cu bunica lor, care uneori le ciondănește. Ruby este o fetiță plină de inițiativă, sigură pe sine, hotărâtă și neastâmpărată, vorbăreață și are, neîndoielnic, o fire de lider. Visul ei este să devină o actriță celebră. Surioara ei se află la polul opus, fiind timidă, sensibilă, înțelegătoare, cu o fire empatică și mare iubitoare de cărți, asemenea tatălui ei.

În viața lor obișnuită, apare deodată o femeie pe nume Rose, noua iubită a tatălui lor. Pentru a începe o nouă viață cu aceasta, tatăl celor două fete schimbă totul, găsește un alt loc pentru bunica lor, se mută la țară, unde deschide o librărie de care se ocupă împreună cu Rose. Ruby și Garnet nu sunt foarte încântate de toate aceste schimbări și nu se sfiesc să o arate. Rose nu este pentru ele decât o mare amenințare. Treptat, însă, Garnet începe să creadă că, totuși, Rose nu este chiar atât de rea. Ruby crede că Garnet subscrie la toate părerile și ideile ei, de aceea o determină să fugă împreună cu ea pentru a deveni actrițe, dar într-un sfârșit va afla că Garnet nu-i este chiar identică și se va simți trădată. Cele două fetițe trebuie să se găsească din nou una pe cealaltă și să învețe să se înțeleagă mai bine.

Aceasta este o poveste pe care surorile o vor înțelege mai bine decât oricine, dar cu siguranță mulți alți copii se vor regăsi în această carte. La editura Arthur a mai apărut și Povestea lui Tracy Beaker, o altă carte a aceleiași autoare pe care o recomand cu drag.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Obosit de viaţă, obosit de moarte Obosit de viaţă, obosit de moarte Obosit de viaţă, obosit de moarte Mo Yan
Mo Yan trebuie neapărat citit, dacă nu pentru stilul fascinant și imaginile magice și...
Micul Prinț Micul Prinț. Ediție pop-up (text integral) Micul Prinț. Ediție pop-up (text integral) Antoine de Saint-Exupéry
„Micul Prinț” este, poate, cea mai iubită carte cu ilustrații din lume....
Tabăra Tabăra Tabăra Louis Sachar
„Tabăra” este un roman plin de aventuri, dar diferit de tot ce am citit...
Emil și detectivii Emil şi detectivii Emil şi detectivii Erich Kästner
„Emil și detectivii”, una dintre cele mai iubite cărți de copii ale...
Inimă de cerneală Inimă de cerneală. Trilogia Lumea de cerneală (Vol. 1) Inimă de cerneală. Trilogia Lumea de cerneală (Vol. 1) Cornelia Funke
În „Inimă de cerneală” este vorba despre aventurile fantastice ale...