TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
În furtuni de oțel
În furtuni de oțel În furtuni de oțel
Ernst Junger

Pentru cei care au văzut excelentul film al lui Christopher Nolan – Dunkirk, memoriile de război ale lui Ernst Jünger sunt o recomandare perfectă. Reeditat la noi într-o nouă traducere după aproape un secol, volumul „În furtuni de oțel” prezintă perspectiva scriitorului german asupra campaniei din Franța din Primul Război Mondial. Participant activ la lupte, rănit și decorat de mai multe ori, memoriile și jurnalul lui Ernst Jünger sunt o mărturie puternică și bine documentată despre ororile și grozăviile luptelor din război și despre impactul conflictului asupra oamenilor, fie ei civili sau militari.

Celebru mai ales pentru jurnalele din cel de-al Doilea Război Mondial, unde a revenit pe front, deseori în prima linie, Ernst Jünger e un martor activ al luptelor. Se implică alături de soldații aflați în subordine în acțiuni periculoase, are curaj, inteligență și e deosebit de empatic cu cei din jur. Multe dintre relatările sale sunt dublate de umor și ironie, uneori și critici la adresa armatei germane. Însă tot timpul talentul narativ și expresivitatea reușesc să transforme memoriile într-un adevărat roman de suspans care se citește pe nebănuite până la final. Atacurile de noapte, bombardamentele înfricoșătoare, raidurile aeriene și misterele războiului de poziție, vulnerabilitatea omului în luptele din tranșee și probabilitatea aproape inexistentă de a scăpa cu viața dintr-o asemenea confruntare – toate aceste detalii reușesc să facă portretul de coșmar al unuia dintre cele mai mari conflicte europene.

„În furtuni de oțel” devine o lectură obligatorie atât pentru pasionații de istorie, cât și pentru cei care vor să trăiască experiența pe viu a unui asemenea conflict. Redată așa cum face Ernst Jünger, cât mai fidel și mai uman posibil.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Murind când vine primăvara Murind când vine primăvara Murind când vine primăvara Ralf Rothmann
Doi puști care abia încep să decopere greutățile vieții, dar și frumusețea...
În inima țării În inima țării În inima țării J.M. Coetzee
Cel mai recent roman tradus la noi din opera lui Coetzee este unul dintre romanele de...
Proscrișii Proscrişii Proscrişii S.E. Hinton
Știu că în colecția Cărți Cult a editurii Art găsești o selecție de...
Pădurea. Instrucțiuni de folosire Pădurea Pădurea Peter Wohlleben
Îmi plac pădurile, locuiesc la marginea unei păduri, și cu toate acestea nu sunt...
Numele meu este Anton Numele meu este Anton Numele meu este Anton Geo Dinescu
Anton e un puști retras care va deveni încet, încet un tânăr timid,...