În Calabria

Romeo Aurelian Ilie
Romeo Aurelian Ilie 17 Februarie, 2018
1982

Peter S. Beagle este unul dintre cei mai iubiți scriitori americani contemporani. Unii spun chiar că este singurul care le amintește de Tolkien. Și nici nu este de mirare, dat fiind că tocmai el este cel care a transformat trilogia Stăpânul inelelor în scenariu de film, făcând posibilă nașterea unei minuni cinematografice și totodată perpetuarea peste timp a poveștii lui Tolkien.

Tot despre o naștere miunată este vorba și în acest mic roman fantastic, a cărei acțiune se desfășoară, precum și titlul o spune, în ținuturile magice, dar înșelătoare, ale Calabriei. Despre nașterea unui unicorn negru din pântecele unei licorne albe. Minunea se petrece la ferma sărăcăcioasă a bătrânului și ursuzului Claudio Bianchi, care trăiește singur, înconjurat doar de animalele sale credincioase, și atrage după sine o serie de evenimente ce îi vor da acestuia bătăi de cap și chiar îi vor pune viața în pericol. Și nu doar pe a sa, ci și pe a celei ce i-a cucerit inima. Căci odată cu nașterea micului unicorn, se va naște și o mică iubire ce va deveni tot mai mare.

Un mic roman ce îmbină atmosfera dintr-un fantasy cu cea dintr-un film cu gangsteri, despre singurătate, iubire, devotament și, de ce nu, despre poezie. Căci o poezie este în fond întreaga scriere a lui Peter S. Beagle, de la prima până la ultima frază.

În Calabria
În Calabria
Peter Beagle
Vezi cartea
Cum să ai un club de lectură reușit
Cartepedia 27 Martie, 2024
Un club de lectură reușit poate transforma radical experiența cititului, transformând-o dintr-o acti...
Sfaturi pentru a termina o carte
Cartepedia 25 Martie, 2024
A termina de scris o carte poate părea o călătorie intimidantă, plină de obstacole și momente de înd...
Explorând Dune: O Călătorie Cinematografică pe Arrakis
Cartepedia 23 Martie, 2024
Când vorbim despre capodopere cinematografice care aduc în prim-plan universuri complexe, "Dune" de...
Philip Roth: Maestrul narativ al controverselor și introspecțiilor
Cartepedia 19 Martie, 2024
În lumea literaturii americane, Philip Roth ocupă un loc de onoare, fiind celebrat pentru explorarea...

Urmărește-ne pe Instagram