TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Imperiul Pisicilor
Imperiul Pisicilor Imperiul Pisicilor
Alex Tocilescu

Imperiul pisicilor poate fi cartea ce descrie din multiple perspective, „cea mai bună dintre toate lumile posibile”. Păi cum altfel să numești o lume în care Dumnezeu, în toată atotputernicia sa, își pierde pisica și vine persoanl pe pământ pentru a-și face rost de alta, și în care nici dracul nu e chiar așa de negru, ci doar șeful unui buncăr secret cu intrare din pădurea Băneasa; o lume în care Iisus vine pentru a doua oară pe pământ, este omorât într-un accident de mașină, înviază din nou și drept răsplată este luat drept zombie de către niște puști puși pe fapte mari; o lume în care masturbarea poate genera catastrofe planetare doar de dragul efectului de fluture? Ah, am uitat să vă mai spun că în această carte se face destul de mult sex, dar nici nu ar fi fost de menționat, dat fiind firescul cu care este privit acest fost tabu. V-am spus numai așa, ca să vă previn să nu citiți prin zone tabu. Și am mai spus-o așa, de sufletul pudicilor, ca să nu citească și să se piardă. Să rămână ei în sfera lor de puritate ce le garantează o trecere mai fericită prin lumea reală, adică prin cealaltă „cea mai bună dintre toate lumile posibile”.

Sau poate era mai simplu să zic, sloganicește: Această carte este un pamflet și trebuie luată ca atare. Cum tot un pamflet este și această zicere despre cartea cu pricina, și tot ca atare trebuie luat și acesta. De pamflet, zic. Altfel spus, lectură plăcută cu sughițuri de râs pe măsură!

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Calea spre Dumnezeu Calea către Dumnezeu Calea spre Dumnezeu Gandhi Mahatma
Marele dramaturg Eugene Ionesco are, la vârsta senectuții, o revelație...
Cexina Catapuxina Cexina Catapuxina Cexina Catapuxina Matei Florian
Un bărbat cu o barbă kilometrică și lupă, studiind lăcuste și furnici; o...
Confesiunile leoaicei Confesiunile leoaicei Confesiunile leoaicei Mia Couto
Mia Couto este un autor de limbă portugheză, născut în Mozambic, în 1955....
Împreună este mai bine Împreună este mai bine Împreună este mai bine Simon Sinek
Toți marii oameni de spirit ai lumii, de la fondatorii de religii, până la...
Melciclopedia. Povestea Melcului Prinț Melciclopedia. Povestea Melcului Prinț. Melciclopedia. Povestea Melcului Prinț. Iulian Tănase
Noua carte a lui Iulian Tănase începe ca un remake după clasica poveste a Micului...