Harold și Creionul Mov

Romeo Aurelian Ilie
Romeo Aurelian Ilie 03 Martie, 2016
1982

Ce poți face cu un creion mov fermecat? În principiu, să desenezi totul în mov, ați spune voi, adulții. Dar Harold a descoperit ceva minunat: cu al său creion mov el poate să își deseneze propria lume înconjurătoare. Și astfel să trăiască aventura vieții lui. 

De exemplu: Ce faci când vrei să te plimbi sub clar de lună, iar luna încă nu a apărut pe cer? Voi adulții, așteptați să iasă luna. Dar Harold nu așteaptă. El își desenează singur luna, sus de tot, apoi jos desenează un drum pe care să se plimbe. Și cum plimbarea se anunță plictisitoare, iar el are chef de ceva aventură, desenează un copac cu mere adevărate și un monstru care să le păzească. Dar cum monstrul este viu și lui îi este puțin frică, fuge și fuge și ajunge într-un ocean... De aici nu vă mai spun, că trebuie să vedeți cum se salvează Harold de la înec doar cu ajutorul creionului mov. 

Așadar, dragi adulți, luați aminte: nu trebuie să fii mare pentru a sfida datul firesc al lucrurilor, ci trebuie să ai un strop de curaj, și o mare de imaginație. Sau, altfel spus, să aveți mereu sub piele, să vă curgă prin vene, un mic Harold ca cel din poveste, pe post de creion mov cu care să dați vieții peste bot. Dar până una alta, cartea aceasta este pentru copii, să învețe de mici că nu strică niciodată să ai inima curată, sau mai bine desenată în mov, de creionul fermecat ce are fantezia într-un cap și curajul în celălalt.

Harold și creionul mov - HC
Harold și creionul mov - HC
Crockett Johnson
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram