TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Harold și Creionul Mov
Harold și creionul mov Harold și creionul mov
Crockett Johnson

Ce poți face cu un creion mov fermecat? În principiu, să desenezi totul în mov, ați spune voi, adulții. Dar Harold a descoperit ceva minunat: cu al său creion mov el poate să își deseneze propria lume înconjurătoare. Și astfel să trăiască aventura vieții lui.

 

De exemplu: Ce faci când vrei să te plimbi sub clar de lună, iar luna încă nu a apărut pe cer? Voi adulții, așteptați să iasă luna. Dar Harold nu așteaptă. El își desenează singur luna, sus de tot, apoi jos desenează un drum pe care să se plimbe. Și cum plimbarea se anunță plictisitoare, iar el are chef de ceva aventură, desenează un copac cu mere adevărate și un monstru care să le păzească. Dar cum monstrul este viu și lui îi este puțin frică, fuge și fuge și ajunge într-un ocean... De aici nu vă mai spun, că trebuie să vedeți cum se salvează Harold de la înec doar cu ajutorul creionului mov.

 

Așadar, dragi adulți, luați aminte: nu trebuie să fii mare pentru a sfida datul firesc al lucrurilor, ci trebuie să ai un strop de curaj, și o mare de imaginație. Sau, altfel spus, să aveți mereu sub piele, să vă curgă prin vene, un mic Harold ca cel din poveste, pe post de creion mov cu care să dați vieții peste bot. Dar până una alta, cartea aceasta este pentru copii, să învețe de mici că nu strică niciodată să ai inima curată, sau mai bine desenată în mov, de creionul fermecat ce are fantezia într-un cap și curajul în celălalt.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Obiecte grăitoare Ștefan Câlția. Obiecte grăitoare Ștefan Câlția. Obiecte grăitoare Ştefan Câlţia
În vara acestui an, Muzeul Colecțiilor de Artă din București a găzduit o nouă...
O undiță pentru bunicul meu O undiţă pentru bunicul meu O undiţă pentru bunicul meu Gao Xingjian
O undiță pentru bunicul meu, cartea laureatului cu Nobel din anul 2000, este o...
Căutarea intermitentă Căutarea intermitentă Căutarea intermitentă Eugène Ionesco
Pe imaginea lui Eugène Ionesco s-au lipit de-a lungul timpului mai multe etichete:...
Vorbeste-le despre bătălii, regi și elefanți Vorbește-le despre bătălii, regi și elefanți Vorbește-le despre bătălii, regi și elefanți Mathias Énard
Există istorii consemnate în cărți și există mult mai multe istorii rămase...
Ce-am pierdut în foc Ce-am pierdut în foc Ce-am pierdut în foc Mariana Enriquez
După ce citisem diverse cărți despre atrocitățile care s-au întâmplat...