TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Harold și Creionul Mov
Harold și creionul mov Harold și creionul mov
Crockett Johnson

Ce poți face cu un creion mov fermecat? În principiu, să desenezi totul în mov, ați spune voi, adulții. Dar Harold a descoperit ceva minunat: cu al său creion mov el poate să își deseneze propria lume înconjurătoare. Și astfel să trăiască aventura vieții lui.

 

De exemplu: Ce faci când vrei să te plimbi sub clar de lună, iar luna încă nu a apărut pe cer? Voi adulții, așteptați să iasă luna. Dar Harold nu așteaptă. El își desenează singur luna, sus de tot, apoi jos desenează un drum pe care să se plimbe. Și cum plimbarea se anunță plictisitoare, iar el are chef de ceva aventură, desenează un copac cu mere adevărate și un monstru care să le păzească. Dar cum monstrul este viu și lui îi este puțin frică, fuge și fuge și ajunge într-un ocean... De aici nu vă mai spun, că trebuie să vedeți cum se salvează Harold de la înec doar cu ajutorul creionului mov.

 

Așadar, dragi adulți, luați aminte: nu trebuie să fii mare pentru a sfida datul firesc al lucrurilor, ci trebuie să ai un strop de curaj, și o mare de imaginație. Sau, altfel spus, să aveți mereu sub piele, să vă curgă prin vene, un mic Harold ca cel din poveste, pe post de creion mov cu care să dați vieții peste bot. Dar până una alta, cartea aceasta este pentru copii, să învețe de mici că nu strică niciodată să ai inima curată, sau mai bine desenată în mov, de creionul fermecat ce are fantezia într-un cap și curajul în celălalt.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Calitatea luminii Calitatea luminii Calitatea luminii Mircea Pricăjan
Despre sarcină, nașterea și creșterea copilului în primii ani de viață s-au...
Munca Munca Munca Mitoş Micleuşanu
Volumul de versuri Munca, purtând semnătura Micleușanu M., nimeni altul...
Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Milan Kundera
Piesa de teatru Jacques și stăpânul său este, după spusa lui Kundera...
Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Daniela Luca
Cu siguranță lumea cărților nu ar putea exista fără cititori, așa cum lumea...
Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Nicolae Coande
Cartea lui Nicolae Coande, purtând subtitlul Eseuri despre întoarcerea...