TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Haiganu. Fluviul şoaptelor

Pentru fanii serialului BD Harap Alb continuă, cartea aceasta este un nou motiv de bucurie, autorul fiind nimeni altul decât scenaristul revistelor HAC! și TFB. Fluviul Șoaptelor se anunță a fi prima carte dintr-o serie de romane fantasy ce îl vor avea ca personaj principal pe Haiganu, zeul exilat în Lumea-Celor-Mici.

Atmosfera creată de Marian Coman în această carte seamănă cumva cu cea din Stăpânul Inelelor, lumea din Haiganu fiind populată de personaje care mai de care mai stranii. Astfel, zeul cu un singur ochi este ajutat în misiunea sa de Zourazi, un pui de om prin care curge sânge de zeu, și care se poate alipi de animale, devenindu-le siamez. Ei luptă împotriva a doi vrăjitori ce conduc o armată de orfani transformați în mercenari. De altfel, fiecare personaj este învăluit într-o aură deasă de mister. Nu lipsește nici factorul psihologic, nici aburul psihedelic.

Stilul povestirii este unul alert, acțiunile se succed cu o rapiditate uluitoare. Sunt urmărite alternativ mai multe planuri ale poveștii, fiecare având în centru un personaj cheie. Capitolele sunt scurte și nu cuprind mai mult de o secvență compactă. Altfel spus, cartea are toate calitățile necesare pentru a fi ecranizată, deși scenariul se potrivește mai degrabă stilului hollywoodian decât celui mioritic. Dar cine știe ce se va întâmpla...

De altfel, romanul a primit și girul a doi maeștri ai genului S.F. & Fantasy români: Michael Haulică & Mircea Oprița. Lectură & călătorie plăcută!

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Obiecte grăitoare Ștefan Câlția. Obiecte grăitoare Ștefan Câlția. Obiecte grăitoare Ştefan Câlţia
În vara acestui an, Muzeul Colecțiilor de Artă din București a găzduit o nouă...
O undiță pentru bunicul meu O undiţă pentru bunicul meu O undiţă pentru bunicul meu Gao Xingjian
O undiță pentru bunicul meu, cartea laureatului cu Nobel din anul 2000, este o...
Căutarea intermitentă Căutarea intermitentă Căutarea intermitentă Eugène Ionesco
Pe imaginea lui Eugène Ionesco s-au lipit de-a lungul timpului mai multe etichete:...
Vorbeste-le despre bătălii, regi și elefanți Vorbește-le despre bătălii, regi și elefanți Vorbește-le despre bătălii, regi și elefanți Mathias Énard
Există istorii consemnate în cărți și există mult mai multe istorii rămase...
Ce-am pierdut în foc Ce-am pierdut în foc Ce-am pierdut în foc Mariana Enriquez
După ce citisem diverse cărți despre atrocitățile care s-au întâmplat...