TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Geniul păsărilor
Geniul păsărilor Geniul păsărilor
Jennifer Ackerman

Până acum, lumea primatelor era cea care atrăgea atenția cercetătorilor, dar de ceva timp și lumea păsărilor a devenit un adevărat motor de cercetare. De fapt, ce anume se cercetează atât în lumea animalelor, cât și în lumea păsărilor? Se caută tipare de comportamente, se caută inteligență, se caută emoții și se caută gândire în această lume a celor necuvântătoare. Rezultate sunt mult peste ceea ce ne imaginăm noi. Poate suntem conștienți, mai mult sau mai puțin direct, de existența unei inteligențe în natură, pe care nu o vedem, dar pentru că tehnologia a evoluat, iar cei care propun scheme de cercetare sunt tot mai numeroși, avem parte de rezultate nemaipomenite.

Aflăm din cartea autoarei Jennifer Ackerman teorii nemaipomenite despre diverse specii de păsări și lumea pe care acestea o creează. Și concluzia este una care contestă multe dintre prejudecățile pe care le aveam despre păsări – sunt inteligente, sau posedă o anume inteligență care ne face să renunțăm la prejudecata că „păsările nu au creier”.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Ce i-ar putea spune Freud lui Spielberg Ce i-ar putea spune Freud Lui Spielberg Ce i-ar putea spune Freud Lui Spielberg Somer Soufi
Filmul și lumea cinematografică acaparează mare parte din viața noastră, fie că...
Cum să oprești timpul Cum să oprești timpul Cum să oprești timpul Matt Haig
Timpul este o enigmă tot mai mare a secolului XXI, însă folosirea timpului ca o...
Arta de a trăi bine Arta de a trăi bine Arta de a trăi bine Rolf Dobelli
Nimeni nu știe exact care este formula ideală pentru „a trăi bine”, dar...
Arta de a fi fericit Arta de a fi fericit Arta de a fi fericit Arthur Schopenhauer
Poate printre primele încercări din istoria umanității de a căuta răspunsuri...