TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Gânduri pentru vremuri grele

Cartea apărută în 2020 la Ed. Humanitas este atent îngrijită de către Tatiana Niculescu care a selectat unele dintre cele mai memorabile citate din jurnalele Reginei Maria. Aceste pasaje stau mărturie, dacă mai era nevoie, pentru caracterul puternic al Reginei; încăpățânarea cu care își ducea la bun sfârșit planurile și munca pe care își propunea să o ducă la bun sfârșit. Dar, mai presus de orice, este iubirea Reginei pentru țara adoptivă.


Deși extrem de vocală la adresa neajunsurilor oamenilor politici dar și a cutumelor românilor, Regina Maria trecea peste orice atunci când era vorba de a fi alături trup și suflet de poporul ei.


Frumoasele lecții de viață sunt însoțite de 32 de cărți poștale adunate cu greu de Virgil Ierunca, din târguri și anticariate din Europa, cărți poștale care ne-o arată pe Regina Maria în diverse perioade și ipostaze din viața Majestății Sale.


O carte superbă aproape indispensabilă pentru oricine o iubește pe Regina Maria sau pentru oricine are nevoie de un pic de liniște și speranță în aceste vremuri grele așa cum le-a lăsat Regina Maria în alte vremuri la fel de grele.


Comentarii
Articole similare
Edison. Misterul comorii dispărute Edison. Misterul comorii dispărute Edison. Misterul comorii dispărute Torben Kuhlmann
Nimic nu este imposibil pentru un șoricel! Kuhlmann continuă seria șoriceilor...
Poeta X Poeta X Poeta X Elizabeth Acevedo
Xiomara Batisa are 16 ani, un frate geamăn chiar mai tăcut decât ea, o mamă...
Verity Verity Verity Colleen Hoover
„Verity” este un roman complet diferit de restul operelor autoarei și...
The Rose that Grew From Concrete The Rose That Grew from Concrete The Rose That Grew from Concrete Tupac Shakur
Tupac Amaru Shakur (1971-1996) născut Lesane Parish Crooks este cunoscut publicului larg...