Galveston

Valentin Derevlean
Valentin Derevlean 18 Aprilie, 2017
2534

Nic Pizzolatto a devenit celebru datorită serialului True Detective, unul dintre cele mai bune seriale poliţiste din ultimii ani. Cei care vor citi Galveston vor descoperi cu siguranţă şi un prozator de primă mână. Aşa că sper ca viitorul să ne aducă noi romane ale acestui autor american intrat în industria televiziunii.

Despre ce e Galveston? Povestea romanului e chiar simplă. Avem un recuperator dur, violent şi bine făcut, care a fost diagnosticat recent cu un posibil cancer pulmonar. În aceeaşi zi, i se întinde o capcană de către şeful său şi se îndreaptă spre o moarte mai rapidă decât cea prognozată de medici. Fără prea multe şanse de a privi înspre viitor, Roy, căci despre el şi ultimii ani din viaţa lui e acest roman, decide purtat de instincte să supravieţuiască atât cât îi mai permite timpul. Deciziile instinctuale sunt bune, însă deseori sunt dublate de cele sentimentale: şi de aici totul se complică.

Nic Pizzolatto ştie să scrie foarte bine. Intriga se derulează lent, personajele sunt construite atent şi tensiunea mocneşte crescând în intensitate de la un capitol la altul. Unele capitole trimit cititorul într-un viitor în care ştii că personajele au reuşit să scape. Însă nu ştii cum şi câte dintre ele au scăpat. Totul pare simplu, însă ascunde multă violenţă, încleştare şi o tensiune mută, care transpiră parcă din paginile romanului. Fără discuţie, un roman care merită un loc de frunte pe lista voastră de lecturi de anul acesta.

Galveston
Galveston
Nic Pizzolatto
Vezi cartea
Cum să ai un club de lectură reușit
Cartepedia 27 Martie, 2024
Un club de lectură reușit poate transforma radical experiența cititului, transformând-o dintr-o acti...
Sfaturi pentru a termina o carte
Cartepedia 25 Martie, 2024
A termina de scris o carte poate părea o călătorie intimidantă, plină de obstacole și momente de înd...
Explorând Dune: O Călătorie Cinematografică pe Arrakis
Cartepedia 23 Martie, 2024
Când vorbim despre capodopere cinematografice care aduc în prim-plan universuri complexe, "Dune" de...
Philip Roth: Maestrul narativ al controverselor și introspecțiilor
Cartepedia 19 Martie, 2024
În lumea literaturii americane, Philip Roth ocupă un loc de onoare, fiind celebrat pentru explorarea...

Urmărește-ne pe Instagram