Furia dimineții

Valentin Derevlean
Valentin Derevlean 06 Ianuarie, 2019
2541

Și iată că povestea lui Darrow Secerătorul ajunge la final. „Furia dimineții” e al treilea volum al trilogiei lui Pierce Brown și încheie un prim capitol din lupta roșilor împotriva sistemului social bazat pe culori – un soi de clase care pornesc de la roșii, în marea lor parte servitori și sclavi și ajung la aurii, zeii lumii, conducătorii politici și militari ai planetelor din sistemul nostru solar.

„Furia aurie” se termina cu scena unei trădări imense, Darrow fiind luat prizonier și torturat luni întregi, în timp ce lumii i se arăta filmată o scenă în care un presupus „Darrow” este executat, pentru a descuraja revolta și a demoraliza teroriștii din Fiii lui Ares, mișcarea care a dus la revoltă și la transformarea lui Darrow din roșu în auriu. „Furia dimineții” continuă aventurile Secerătorului, obligat să evadeze și să-și ajute prietenii. Pănă la urmă e momentul adunării trupelor, pregătirii flotei și a înfruntării armatei puternice a Suveranei. Intriga ne poartă însă spre planetele exterioare. Darrow are nevoie de aliați în acest război, dar într-o lume în care rasele și castele sunt bine definite, a câștiga un aliat presupune sacrificiu, minciună și, deseori, pierderea celor mai buni prieteni.

Pierce Brown nu-și dezamăgește deloc cititorii. Ritmul romanului e la fel de nebun și de antrenant ca în precedentele două volume. Intriga nu te lasă indiferent, trădările, dezamăgirile și surprizele eroului principal fac din povestea lui Darrow un adevărat blockbuster greu de lăsat din mână. Și îl aduc pe Pierce Brown în centrul atenției: probabil avem de-a face cu o nouă vedetă a SF-ului din următorii ani, mai ales că se anunță o nouă trilogie „amplasată” în același univers.

Furia Dimineții (Vol. 3) - HC
Furia Dimineții (Vol. 3) - HC
Pierce Brown
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram