TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Frumoasa adormită și fusul

Tot ce se întâmplă și se știe începe cu „A fost odată”. Pentru că toate au un început. Și atunci când acesta nu se pierde în clarobscurul mitului, cu siguranță se regăsește în minunata lume a basmelor. Pentru că, fapt de necontestat, lumea nu poate trăi fără basme. Și nici fără mituri, dar asta este altă poveste.

 

La fel aș putea spune și despre cartea pe care o prezint acum: că este o altă poveste. Dar de fapt nu este o altă poveste, ci două vechi povești, împletite, spuse într-un alt fel. „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” (dintre care au rămas doar trei) se întrepătrunde cu „Frumoasa din pădurea adormită”.

 

Ce iese? Nu vă pot spune, că aș spulbera misterul. Vă pot deconspira numai atât: umor, magie neagră, aventură fantasy și puțină filozofie pe final. Și ca să vă sporesc interesul, vă mai spun: ilustrațiile lui Chris Riddell sunt foarte gothic și contribuie din plin la realizarea atmosferei de basm-horror. 

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Calitatea luminii Calitatea luminii Calitatea luminii Mircea Pricăjan
Despre sarcină, nașterea și creșterea copilului în primii ani de viață s-au...
Munca Munca Munca Mitoş Micleuşanu
Volumul de versuri Munca, purtând semnătura Micleușanu M., nimeni altul...
Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Milan Kundera
Piesa de teatru Jacques și stăpânul său este, după spusa lui Kundera...
Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Daniela Luca
Cu siguranță lumea cărților nu ar putea exista fără cititori, așa cum lumea...
Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Nicolae Coande
Cartea lui Nicolae Coande, purtând subtitlul Eseuri despre întoarcerea...