TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fiestă în bârlog

”Fiestă în bârlog” este povestea lui Tochtli, fiul unuia dintre capii mafiei drogurilor din Mexic, ținut captiv în palatul tatălui său, înconjurat de o suită de slujitori destoinici, având cei mai buni profesori personali.

El are la dispoziția sa tot castelul, ca loc de joacă, beneficiind chiar și de o mică grădină zoologică pe care o va îmbogăți, în urma unei adevărate aventuri,  cu o pereche de hipopotami pitici de Liberia. S-ar putea spune că este cel mai răsfățat copil din lume. Dar, după părerea mea, cel mai mare răsfăț de care se bucură Tochtli este sinceritatea tatălui său, care îl pune la curent de la o vârstă fragedă cu tot ceea ce se întâmplă în lumea mafiei, dar în așa fel încât puștiului să i se pară o poveste firească, ca și cum așa ar trebui să stea, de fapt, lucrurile. 

 

Așadar, morala acestei povești ar putea fi aceea că sinceritatea ajută la păstrarea inocenței, chiar și atunci când ești captiv într-un spațiu toxic. Ceea ce face și mai interesantă această carte este faptul că narațiunea se face din perspectiva lui Tochtli însuși, astfel încât tonul lecturii va fi dat de toanele unui copil răsfățat: uneori vesel, alteori trist, fie mimând maturitatea, fie scufundându-se în inocența specifică vârstei, nelipsind nici crizele de furie, fie ele intemeiate sau nu. Dar ceea ce dă cu adevărat savoare acestei povești este umorul negru, născut, firește, din întâlnirea inocenței copilăriei cu bestialitatea lumii mafiei.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Calitatea luminii Calitatea luminii Calitatea luminii Mircea Pricăjan
Despre sarcină, nașterea și creșterea copilului în primii ani de viață s-au...
Munca Munca Munca Mitoş Micleuşanu
Volumul de versuri Munca, purtând semnătura Micleușanu M., nimeni altul...
Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Milan Kundera
Piesa de teatru Jacques și stăpânul său este, după spusa lui Kundera...
Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Daniela Luca
Cu siguranță lumea cărților nu ar putea exista fără cititori, așa cum lumea...
Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Nicolae Coande
Cartea lui Nicolae Coande, purtând subtitlul Eseuri despre întoarcerea...