Mai sunt în care ai TRANSPORT GRATUIT la orice comandă!

Detalii
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fetiș
Fetiș Fetiș
Horea Sibișteanu

Horea Sibișteanu este un scriitor contemporan de proză scurtă ce a debutat în anul 2004 cu volumul „A șaptea viață” (editura Psihelp).  Continuând să publice articole în reviste cunoscute precum Iocan, Ateneu sau Subcapitol,  Horea scrie al doilea volum numit „Fetiș”. Cartea „Fetiș" prezintă 21 de povestioare, culese de autor și transpuse pe hârtie. Fiind proză scurtă, firul acțiunii se desfășoară alert, dar în același timp plăcut și plin de emoție. Acestea sunt inspirate din viața cotidiană iar unele povestiri, trăite de autor, te vor lăsa perplex prin ambiguitatea faptelor.


Horea Sibișteanu scrie din pasiune, febril, într-un stil aparte, inspirat din literatura japoneză. Chit că acțiunea se desfășoară în România putem simți izul unicat al japonezilor de a transpune idei, dar și invers printre cuvintele și locurile Japoniei parcă ai parte de un feeling românesc. Acest melanj interesant are rolul de a da veridicitate faptelor.


Nu în ultimul rând, titlul fiecărei povestiri se transformă într-un laitmotiv al acțiunii și devine epicentrul emoțiilor și trăirilor, mai exact, titlul este fetișul care se ascunde prin cuvintele-cheie în fiecare personaj prezentat, dar și în fiecare din noi, ca indivizi.

Cartea este recomandată celor ce înțeleg cultura japoneză și o îndrăgesc, dar și pentru cei care doresc să descopere o povestioară fascinantă, fie erotică, fie frapantă sau extraordinară, ieșită din comun.


Comentarii
Articole similare
Numele tău e cea mai frumoasă declarație de dragoste Numele tău e cea mai frumoasă declarație de dragoste Numele tău e cea mai frumoasă declarație de dragoste Marius Tucă
Cunoscutul jurnalist și realizator de talk-show din România, Marius Tucă,...
Mitologie nordică Mitologie nordică Mitologie nordică Neil Gaiman
Cunoscutul scriitor de literatură science-fiction, Neil Gaiman, este unul dintre cei mai...
Diavolul este politic corect Diavolul este politic corect Diavolul este politic corect Savatie Baștovoi
Ieromonahul Savatie Baștovoi s-a născut la Chișinău, în  anul 1976,...
Fabule și vorbe cu tâlc Fabule și vorbe cu tâlc Fabule și vorbe cu tâlc Adrian Săvoiu
Încă de mic fabulele m-au atras către universul zoologic ce întruchipa...
Urmuz. 23 noiembrie 1923 urmuz. 23 noiembrie 1923 urmuz. 23 noiembrie 1923 Mihai Măniuțiu
Urmuz (pseudonimul literar al lui Demetru Dem. Demetrescu-Buzău), a fost fără doar și...