Fetiș

Sebastian Ionescu
Sebastian Ionescu 11 Octombrie, 2021
562

Horea Sibișteanu este un scriitor contemporan de proză scurtă ce a debutat în anul 2004 cu volumul „A șaptea viață” (editura Psihelp).  Continuând să publice articole în reviste cunoscute precum Iocan, Ateneu sau Subcapitol,  Horea scrie al doilea volum numit „Fetiș”. Cartea „Fetiș" prezintă 21 de povestioare, culese de autor și transpuse pe hârtie. Fiind proză scurtă, firul acțiunii se desfășoară alert, dar în același timp plăcut și plin de emoție. Acestea sunt inspirate din viața cotidiană iar unele povestiri, trăite de autor, te vor lăsa perplex prin ambiguitatea faptelor.


Horea Sibișteanu scrie din pasiune, febril, într-un stil aparte, inspirat din literatura japoneză. Chit că acțiunea se desfășoară în România putem simți izul unicat al japonezilor de a transpune idei, dar și invers printre cuvintele și locurile Japoniei parcă ai parte de un feeling românesc. Acest melanj interesant are rolul de a da veridicitate faptelor.


Nu în ultimul rând, titlul fiecărei povestiri se transformă într-un laitmotiv al acțiunii și devine epicentrul emoțiilor și trăirilor, mai exact, titlul este fetișul care se ascunde prin cuvintele-cheie în fiecare personaj prezentat, dar și în fiecare din noi, ca indivizi.

Cartea este recomandată celor ce înțeleg cultura japoneză și o îndrăgesc, dar și pentru cei care doresc să descopere o povestioară fascinantă, fie erotică, fie frapantă sau extraordinară, ieșită din comun.


Fetiș
Fetiș
Horea Sibișteanu
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram