TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Femeia din Orient Express
Femeia din Orient Express Femeia din Orient Express
Lindsay Jayne Ashford

Dacă am fost obişnuiţi până acum sa vedem numele Agathei Christie pe copertele cărţilor ce aveau ca protagonişti pe celebrii Hercule Poirot sau Miss Marple, Linsday Ashford o aduce pe marea scriitoare în planul personajelor, construind o poveste palpitantă în jurul călătoriei acesteia cu nu mai puţin cunoscutul Orient Express.

Pornind de la eşecul în căsnicie şi de la încercarea de a elucida misterul dispariţiei timp de 11 zile din 1926, scriitoarea britanică o pune pe Agatha (care-și ia și o altă identitate pentru a călători incognito) în ipostaza unei femei ce caută să depășească trecutul și să găsească liniștea plecând spre însoritul Orient Mijlociu. Dar călătoria îi rezervă anumite surprize și anume întâlnirea cu alte două femei, Katharine și Nancy, cu personalități puternice. De altfel, romanul este împărțit în capitole povestite din prespectivele celor trei femei care, fie își rememorează eșecurile și problemele de care fug, fie încearcă să afle misterele ce planează asupra partenerelor de tren. Dar evenimentele și lunga călătorie spre orient le apropie pe cele trei protagoniste ce ajung la o prietenie puternică.

Pe lângă povestea principală, autoarea reușeșeste destul de bine să prezinte și atmosfera perioadei interbelice: din mohorâta Londră, prin întreaga Europă, trecând prin exoticele orașe estice, Istanbul, Damasc, Bagdad și până la siturile arheologice ale deșertului asiatic este prezentată o lume pestriță care caută să găsească un rost într-o nouă epocă scăpată de grijile Primului Război Mondial. O carte plină de suspans, fire ascunse, călătorii și expediții fascinante ce au în centru personaje complexe ce simbolizează farmecul feminin.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Bunica mi-a zis să-ţi spun că-i pare rău Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău Fredrik Backman
O carte inspiraţională ce ne demonstrează puterea extraordinară a poveştii. După...
Faza cu fotbalul Faza cu fotbalul Faza cu fotbalul Simon Critchley
Dat fiind faptul că sunt și eu microbist și, când am ocazia, ies și eu să dau...
Șapte ani buni Șapte ani buni Șapte ani buni Ioana Miruna Voiculescu
Se pare că avem în față un scriitor extraordinar de proză scurtă, așa spun...
Batman, vol. I. Conclavul bufniţelor Batman. Conclavul bufnițelor (vol.1) Batman. Conclavul bufnițelor (vol.1) Scott Snyder
Autorii acestui roman grafic au reuşit să-l readucă în prim plan pe omul-liliac,...
Samurai Samurai. Război și onoare în Japonia medievală Samurai. Război și onoare în Japonia medievală Pamela S. Turner
Cartea de faţă este o adevărată comoară cu informaţii despre Japonia medievală....