Femeia din Orient Express

Mihai Pricopoaia
Mihai Pricopoaia 06 Martie, 2018
1171

Dacă am fost obişnuiţi până acum sa vedem numele Agathei Christie pe copertele cărţilor ce aveau ca protagonişti pe celebrii Hercule Poirot sau Miss Marple, Linsday Ashford o aduce pe marea scriitoare în planul personajelor, construind o poveste palpitantă în jurul călătoriei acesteia cu nu mai puţin cunoscutul Orient Express.

Pornind de la eşecul în căsnicie şi de la încercarea de a elucida misterul dispariţiei timp de 11 zile din 1926, scriitoarea britanică o pune pe Agatha (care-și ia și o altă identitate pentru a călători incognito) în ipostaza unei femei ce caută să depășească trecutul și să găsească liniștea plecând spre însoritul Orient Mijlociu. Dar călătoria îi rezervă anumite surprize și anume întâlnirea cu alte două femei, Katharine și Nancy, cu personalități puternice. De altfel, romanul este împărțit în capitole povestite din prespectivele celor trei femei care, fie își rememorează eșecurile și problemele de care fug, fie încearcă să afle misterele ce planează asupra partenerelor de tren. Dar evenimentele și lunga călătorie spre orient le apropie pe cele trei protagoniste ce ajung la o prietenie puternică.

Pe lângă povestea principală, autoarea reușeșeste destul de bine să prezinte și atmosfera perioadei interbelice: din mohorâta Londră, prin întreaga Europă, trecând prin exoticele orașe estice, Istanbul, Damasc, Bagdad și până la siturile arheologice ale deșertului asiatic este prezentată o lume pestriță care caută să găsească un rost într-o nouă epocă scăpată de grijile Primului Război Mondial. O carte plină de suspans, fire ascunse, călătorii și expediții fascinante ce au în centru personaje complexe ce simbolizează farmecul feminin.

Femeia din Orient Express
Femeia din Orient Express
Lindsay Jayne Ashford
Vezi cartea
Cum să ai un club de lectură reușit
Cartepedia 27 Martie, 2024
Un club de lectură reușit poate transforma radical experiența cititului, transformând-o dintr-o acti...
Sfaturi pentru a termina o carte
Cartepedia 25 Martie, 2024
A termina de scris o carte poate părea o călătorie intimidantă, plină de obstacole și momente de înd...
Explorând Dune: O Călătorie Cinematografică pe Arrakis
Cartepedia 23 Martie, 2024
Când vorbim despre capodopere cinematografice care aduc în prim-plan universuri complexe, "Dune" de...
Philip Roth: Maestrul narativ al controverselor și introspecțiilor
Cartepedia 19 Martie, 2024
În lumea literaturii americane, Philip Roth ocupă un loc de onoare, fiind celebrat pentru explorarea...

Urmărește-ne pe Instagram