TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Femei periculoase

Antologie celebră, tradusă și la noi în două volume. Numele de pe copertă promit multe texte bune și, mai ales, genuri cât mai diverse. După ce am citit-o, nu aș putea spune că nu e așa: avem urban fantasy, fantasy, proză istorică, SF, chiar și o proză polițistă. Calitatea textelor diferă de la texte foarte bune până la unele pe care le uiți imediat. Însă sunt câțiva scriitori care nu dezamăgesc. Preferații mei? Abercrombie cu o secvență western foarte diferită de ceea ce credeam că o să citesc, însă bine scrisă și bine dozată. Apoi Jim Butcher, minunat și spectaculos așa cum e și seria sa de romane Dosarele Dresden. O proză bună e oferită de Joe R. Lansdale, deși cam hollywoodiană pentru gustul meu, însă cu două personaje pe care le ții minte multă vreme, cu găști violente și bătrâni care luptă până la finalul vieții pentru o femeie fatală care le-a sucit mințile.

 

Cireașa de pe tort vine, bineînțeles, de la Sanderson. O proză fantasy senzațională, despre un han la marginea unei păduri blestemate, un han care protejează clienții săi de spiritele însetate de sânge. Plină de imaginație, tensionată, cu o intrigă și personaje consistente, nuvela lui Sanderson m-a făcut să mă uit repede în bibliotecă pentru a verifica ce romane de-ale lui nu le-am citit încă.

 

Prin urmare, proză pentru toate gusturile și vârstele! Rămâne să o citiți și să vă alegeți scriitorii preferați.

 

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

De-a v-ați ascunselea De-a v-aţi ascunselea De-a v-aţi ascunselea Ian Rankin
Rebus e din nou mohorât – relația sa după divorțul de soție a eșuat,...
Rebus: X şi Zero Rebus: X şi Zero Rebus: X şi Zero Ian Rankin
John Rebus nu e un polițist cu adevărat grozav, însă târâie după el...
Amuleta Amuleta Amuleta Roberto Bolaño
Pentru cititorii lui Roberto Bolaño, Amuleta înseamnă...
Un trandafir pentru Emily și alte povestiri Un trandafir pentru Emily și alte povestiri Un trandafir pentru Emily și alte povestiri William Faulkner
Un volum minunat de povestiri care sper să convingă pe cât mai mulţi cititori...
Relatarea unui naufragiat Relatarea unui naufragiat Relatarea unui naufragiat Gabriel García Márquez
Publicat mult mai târziu, prin anii ’70, Relatarea unui naufragiat e un...