TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fantasticul Domn Vulpe

Vulpiţele, după cum ştim din poveşti şi fabule, au obiceiul, adeseori dăunator, de a şterpeli înaripatele care populează curţile şi coteţele gospodăreşti. Nici protagonistul acestei istorisiri nu face excepţie, însă acest Domn Vulpe are două motive serioase: pe de o parte, el are de hrănit patru guri, pardon, boturi, şi apoi, cei de la care mai ciupeşte câte două-trei găini, raţe sau curcani nu sunt nici pe departe oameni cumsecade, ci nişte bogătaşi lipsiţi de scrupule şi tare urâcioşi.

Furioşi că sunt furaţi orătanie cu orătanie, domnii Bunce, Boggis şi Bean se hotărăsc să-i facă de petrecanie banditului, îl aşteaptă la gura vizuinii şi, neavând mare succes cu ajutorul puştii, se hotărăsc să distrugă chiar căminul nelegiuitului. Aşa se face că Dl. Vulpe şi familia sa sunt nevoiţi să sape adânc pentru a scăpa, şi, inevitabil, ajund să se întâlească cu alte vieţuitoare ale zonei distruse de vânători, însă, datorită inteligenţei şi imaginaţiei sale, Domnului Vulpe îi vine o idee care îi va pedepsi pe cei trei, transformând această povestire într-o adevărată fabulă care nu trebuie ratată.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Soţii şi concubine Soţii şi concubine Soţii şi concubine Su Tong
Femeile din lumea pe care o dezvăluie Su Tong în cele câteva povestiri care...
Un fel de basm Un fel de basm Un fel de basm Graham Joyce
Asemenea lui Vlad Zver, şi eu am rămas puţin contrariată de acest roman. Autorul...
Căzând în gol Căzând în gol Căzând în gol Joe Simpson
Fiecare experienţă pe munte este diferită, fie că vorbim de membrii aceleiaşi...
Aventura gărgăriţei Suzette Aventura gărgăriței Suzette Aventura gărgăriței Suzette Quentin Gréban
Nu este uşor să fii mic. În primul rând că eşti greu de observat şi te...
Pisica pierdută Pisica pierdută. O poveste adevărată despre iubire, disperare și tehnologie GPS Pisica pierdută. O poveste adevărată despre iubire, disperare și tehnologie GPS Caroline Paul
Wendy locuieşte împreună cu prietena ei Caroline într-un cartier de case...