TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fahrenheit 451
Fahrenheit 451 Fahrenheit 451
Ray Bradbury

În anul 1953, scriitorul american Ray Branbury a imaginat o lume în care dușmanii de clasă ai societății sunt cărțile și cei care le citesc. Așa că împotriva lor trebuie declanșată apocalipsa flăcărilor „purificatoare”. Noua ordine gravitează în jurul mass-mediei și a drogurilor ce pregătesc terenul pentru îndobitocirea maselor. Cu toate acestea, undeva prin păduri, departe de oraș, mai există o mână de oameni ce și-au transformat creierul în adevărate hard-diskuri, memorând toate marile opere ale umanității.

Nu vă sună oare cunoscut? Singurele diferențe dintre scenariul cărții și realitatea societății de astăzi la nivel mondial sunt acelea că: nu este nevoie să mai dăm foc la cărți, pentru că oricum nu mai interesează pe mulți, iar mass-media subjugă tot mai mare parte din societate prin dezinformare și manipulare, atingându-și scopul fără ca victimele să mai fie nevoite să se îndoape cu droguri. Rămâne de stabilit dacă cei pentru care încă mai contează cărțile, își vor asuma în timp util rolul de memoratoare mobile a întregii înțelepciuni a lumii.

Așadar, o carte despre care s-a spus că este distopie, dar care se dovedește a fi chiar o profeție ce se îndeplinește sub ochii noștrii. Luați, citiți și acționați în consecință!

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Calitatea luminii Calitatea luminii Calitatea luminii Mircea Pricăjan
Despre sarcină, nașterea și creșterea copilului în primii ani de viață s-au...
Munca Munca Munca Mitoş Micleuşanu
Volumul de versuri Munca, purtând semnătura Micleușanu M., nimeni altul...
Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Milan Kundera
Piesa de teatru Jacques și stăpânul său este, după spusa lui Kundera...
Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Daniela Luca
Cu siguranță lumea cărților nu ar putea exista fără cititori, așa cum lumea...
Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Nicolae Coande
Cartea lui Nicolae Coande, purtând subtitlul Eseuri despre întoarcerea...