TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fahrenheit 451

„Fahrenheit 451” este o distopie pe care toți iubitorii de cărți ar trebui să o citească. Mulți cunosc ecranizarea marelui regizor François Truffaut, însă filmul Fahrenheit 451 este unul dintre acele filme care ar trebui văzute după ce s-a citit deja cartea.

Guy Montag trăiește într-o lume absurdă pentru noi, o lume în care pompierii nu sting incendiile, ci incendiază biblioteci cu cărți interzise. Protagonistul nostru este el însuși un dușman al cărților, lucrând ca pompier în această lume bizară. Căsnicia lui Guy Montag nu este foarte fericită, trăiește alături de o necunoscută și nu poate să o înțeleagă. Într-o zi, Guy cunoaște o femeie diferită de toate femeile pe care le cunoaște. Clarisse și Montag încep să facă plimbări împreună și să poarte discuții mai profunde decât a cunoscut Montag vreodată. La scurt timp, însă, Clarisse dispare, iar Montag se schimbă pentru totdeauna. În timpul slujbei, în loc să incendieze toate cărțile, Montag strecoară în buzunar una dintre ele și o duce acasă pentru a o citi. Montag află că prietena lui, Clarisse a murit cu câteva zile în urmă. Această veste îl tulbură nespus de mult, iar faptul că ascunde o carte interzisă îl sperie atât de mult încât devine paranoic, nervos și ajunge să facă multe greșeli.

Povestea lui Guy Montag este tristă și tulburătoare, în carte mult mai mult decât în film, de aceea vă recomand din nou, dacă sunteți și cinefili, să citiți mai întâi cartea, fiindcă filmul oferă o altă perspectivă asupra poveștii decât cartea. 

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Obosit de viaţă, obosit de moarte Obosit de viaţă, obosit de moarte Obosit de viaţă, obosit de moarte Mo Yan
Mo Yan trebuie neapărat citit, dacă nu pentru stilul fascinant și imaginile magice și...
Micul Prinț Micul Prinț. Ediție pop-up (text integral) Micul Prinț. Ediție pop-up (text integral) Antoine de Saint-Exupéry
„Micul Prinț” este, poate, cea mai iubită carte cu ilustrații din lume....
Tabăra Tabăra Tabăra Louis Sachar
„Tabăra” este un roman plin de aventuri, dar diferit de tot ce am citit...
Emil și detectivii Emil şi detectivii Emil şi detectivii Erich Kästner
„Emil și detectivii”, una dintre cele mai iubite cărți de copii ale...
Inimă de cerneală Inimă de cerneală. Trilogia Lumea de cerneală (Vol. 1) Inimă de cerneală. Trilogia Lumea de cerneală (Vol. 1) Cornelia Funke
În „Inimă de cerneală” este vorba despre aventurile fantastice ale...