Fahrenheit 451

Gabriela Macsim
Gabriela Macsim 03 Septembrie, 2015
98

„Fahrenheit 451” este o distopie pe care toți iubitorii de cărți ar trebui să o citească. Mulți cunosc ecranizarea marelui regizor François Truffaut, însă filmul Fahrenheit 451 este unul dintre acele filme care ar trebui văzute după ce s-a citit deja cartea.

Guy Montag trăiește într-o lume absurdă pentru noi, o lume în care pompierii nu sting incendiile, ci incendiază biblioteci cu cărți interzise. Protagonistul nostru este el însuși un dușman al cărților, lucrând ca pompier în această lume bizară. Căsnicia lui Guy Montag nu este foarte fericită, trăiește alături de o necunoscută și nu poate să o înțeleagă. Într-o zi, Guy cunoaște o femeie diferită de toate femeile pe care le cunoaște. Clarisse și Montag încep să facă plimbări împreună și să poarte discuții mai profunde decât a cunoscut Montag vreodată. La scurt timp, însă, Clarisse dispare, iar Montag se schimbă pentru totdeauna. În timpul slujbei, în loc să incendieze toate cărțile, Montag strecoară în buzunar una dintre ele și o duce acasă pentru a o citi. Montag află că prietena lui, Clarisse a murit cu câteva zile în urmă. Această veste îl tulbură nespus de mult, iar faptul că ascunde o carte interzisă îl sperie atât de mult încât devine paranoic, nervos și ajunge să facă multe greșeli.

Povestea lui Guy Montag este tristă și tulburătoare, în carte mult mai mult decât în film, de aceea vă recomand din nou, dacă sunteți și cinefili, să citiți mai întâi cartea, fiindcă filmul oferă o altă perspectivă asupra poveștii decât cartea. 

Fahrenheit 451 (cărti Cult)
Fahrenheit 451 (cărti Cult)
Ray Bradbury
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram