TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fabule și vorbe cu tâlc

Încă de mic fabulele m-au atras către universul zoologic ce întruchipa diferite tipuri de oameni. Îmi plăcea cum unele animale de talie mare erau mustrate de cele mai mici într-un mod cât se poate de elegant și subtil, din fiecare situație ieșind o concluzie bună de urmat pe viitor.


În cartea „Fabule și vorbe cu tâlc” au fost selectate cele mai cunoscute fabule atât din literatura românească cât și din cea universală. Printre numele cele mai de seamă în ale umoristicii amintim pe: Alecu Donici, Anton Pann, George Topârceanu, Jean de la Fontaine, Grigore Alexandrescu și alți scriitori reprezentativi pentru acest gen. Aceste povestiri au fost așezate în cuprins după morala care se desprindea din ele sau după tipul anumitor personaje, cum ar fi: lingușeala – Doi câini , lăudăroșenia – Musca, parvenitismul – Măgarul și privighetoarea, fățarnicul – Leul deghizat. În orice fabulă, animalele prind însușiri omenești, pot vorbi, pot interacționa între ele și chiar să aibă anumite meserii. Spuse într-o manieră savuroasă și plină de umor, această colecție de anecdote satirizează caracterul oamenilor din diferite epoci și-l face accesibil de înțeles pentru orice categorie de vârstă.  


După cum spunea Tudor Arghezi: „Fabulă se cheamă vechea corcitură dintre pilda bună și caricatură”, antologia de față vine în sprijinul copiilor de a-i ajuta să înțeleagă anumite persoane. Ilustrațiile sugestive ce însoțește fiecare fabulă în parte ne introduce într-un cadru tradițional, ușor ludic și plăcut de citit. 


Comentarii
Articole similare
Urmuz. 23 noiembrie 1923 urmuz. 23 noiembrie 1923 urmuz. 23 noiembrie 1923 Mihai Măniuțiu
Urmuz (pseudonimul literar al lui Demetru Dem. Demetrescu-Buzău), a fost fără doar și...
Viața secretă a marilor scriitori Viaţa secretă a marilor scriitori Viaţa secretă a marilor scriitori Robert Schnakenberg
Vreți să aflați lucruri mai puțin cunoscute din viața marilor scriitori? Ei bine,...
Tatuatorul de la Auschwitz Tatuatorul de la Auschwitz Tatuatorul de la Auschwitz Heather Morris
Tatuatorul de la Auschwitz prezintă povestea dureroasă a lui Lale Sokolov, un deținut...
O mie noua sute optzeci si patru O mie nouă sute optzeci şi patru O mie nouă sute optzeci şi patru George Orwell
În cartea „O mie nouă sute optzeci și patru” de George Orwell se...
Vraja corbilor Vraja corbilor Vraja corbilor Margaret Rogerson
Am savurat la maximum această carte! Special am citit-o mai încet pentru a mă...