Fable

Andreea Crăcan
Andreea Crăcan 08 Iulie, 2021
946

Fable este povestea unei tinere pentru care marea este sinonim cu acasă și cu pericol. Rămasă fără mamă în urma unei situații nefaste și cu un tată care a părăsit-o pe o insulă unde supraviețuirea este aproape imposibilă, protagonista este nevoită să facă tot ce îi stă în putință pentru a face rost de hrană. Fire rebelă și încăpățânată, Fable este în stare să ia singură decizii importante, chiar și în momentele în care îi este pusă în pericol existența, iar talentele moștenite de la mama ei îi oferă un avantaj puternic în fața hoților și a comercianților de pe mare. Spre binele ei, nimeni nu trebuie să afle că deține astfel de talente…

Deși a părăsit-o fără să îi ofere vreo explicație plauzibilă, Fable își dorește din toată inima să își revadă tatăl și mai presus de toate să îl confrunte. Decide să scape de pe insulă și să înceapă călătoria vieții ei, cea în care se va reuni cu tiranul ei de părinte. Dar oare acesta își dorește să o revadă? 

Fable este un roman young adult care își ține cititorii captivați prin acțiunea alertă, pericolele care apar pe mare (fie ele de natură meteorologică sau umană) precum și prin suspansul posibilei revederi dintre Fable și tatăl ei. Pe tot parcursul cărții autoarea te face să te întrebi dacă tânăra va ajunge să își ducă la îndeplinire planul, dacă tatăl ei mai trăiește și cum ar arăta o întrevedere între două caractere atât de puternice. 

Între timp a apărut în limba engleză și o continuare a romanului, așa că pregătiți-vă pentru mai multe aventuri pe mare alături de Fable. 


Fable
Fable
Adrienne Young
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram