TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Exorcistul
Exorcistul Exorcistul
William Peter Blatty

De ce ai nevoie ca să citești această carte:

Usturoi – cât cuprinde la toate ferestrele și ușile;

Crucifixe – la gât, urechi, tatuat pe piele, în camera în care citești, pe pernă înainte de culcare etc.

Preoți – cel puțin o duzină din care doar jumătate au voie să fi băut tot vinul de împărtășanie. Asta dacă vrei să prinzi dimineața.

Biblii – vreo cinci, din care cel puțin trei să fie din alea mari pe care nu le poți ridica cu o singură mână. Cam în genul acelor Biblii cu care eram altoiți în școală la ora de religie.

Orice alte talisman, și să fie la îndemână.

Pentru mine, fiorii de groază, transpirația rece în care m-am scăldat o noapte întreagă, teroarea pură care m-a încercat săptămâni de-a rândul de fiecare dată când auzeam un zgomot mai ciudat în nopțile întunecate fără lună încă mai sunt de actualitate când vine vorba de Exorcistul lui Blatty.

Nu contează vârsta la care am citit și recitit povestea terifiantă a posedării lui Regan, groaza a revenit și s-a cuibărit din nou, adânc în oase și nu m-a părăsit până când nu mi-am lăsat capul pe pernă și m-am gândit la cele mai liniștitoare cascade pe care mi le-am putut imagina.

O fetiță este posedată de însăși Satana, punând la grea încercare credința preotului Karras. O confruntare titanică între forțele întunericului și psihicul uman din care învingătorul nu are cum să iasă întreg.

La carte, neapărat, se recomandă și vizionarea filmului. Nu contează dacă vezi mai întâi filmul și apoi citești cartea, dar este imperios necesar să le ai pe amândouă. Asta dacă ai inimă și stomac pentru că altfel nu te văd bine după ce dai ochii cu rezultatul imaginației extrem de bogate și bolnave a lui William Peter Blatty.

Îți doresc distracție plăcută!  Râsul malefic care te-a însoțit pe măsură ce ai citit acest text să știi că nu-mi aparține…

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Io contra Statele Unite ale Americii Io contra Statele Unite ale Americii Io contra Statele Unite ale Americii Paul Beatty
Io este fiul unui sociolog de culoare controversat și a crescut fiind subiectul unor...
Ultima stație de pe strada pieței Ultima stație de pe strada pieței Ultima stație de pe strada pieței Matt de la Peña
    "- De ce omul acela nu vede?     - Băiete, ce ştii tu ce...
Lenin Dada Lenin Dada Lenin Dada Dominique Noguez
    Ador oamenii inteligenţi care, deşi nu cred în teorii ale...
Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Karen Cushman
Catherine cea îndărătnică este câştigătoare a Newberry Honor, o lectură...
Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Kathryn Erskine
Devon, fratele lui Caitlin, este ucis într-un school shooting, împreună cu...