TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Exorcistul
Exorcistul Exorcistul
William Peter Blatty

De ce ai nevoie ca să citești această carte:

Usturoi – cât cuprinde la toate ferestrele și ușile;

Crucifixe – la gât, urechi, tatuat pe piele, în camera în care citești, pe pernă înainte de culcare etc.

Preoți – cel puțin o duzină din care doar jumătate au voie să fi băut tot vinul de împărtășanie. Asta dacă vrei să prinzi dimineața.

Biblii – vreo cinci, din care cel puțin trei să fie din alea mari pe care nu le poți ridica cu o singură mână. Cam în genul acelor Biblii cu care eram altoiți în școală la ora de religie.

Orice alte talisman, și să fie la îndemână.

Pentru mine, fiorii de groază, transpirația rece în care m-am scăldat o noapte întreagă, teroarea pură care m-a încercat săptămâni de-a rândul de fiecare dată când auzeam un zgomot mai ciudat în nopțile întunecate fără lună încă mai sunt de actualitate când vine vorba de Exorcistul lui Blatty.

Nu contează vârsta la care am citit și recitit povestea terifiantă a posedării lui Regan, groaza a revenit și s-a cuibărit din nou, adânc în oase și nu m-a părăsit până când nu mi-am lăsat capul pe pernă și m-am gândit la cele mai liniștitoare cascade pe care mi le-am putut imagina.

O fetiță este posedată de însăși Satana, punând la grea încercare credința preotului Karras. O confruntare titanică între forțele întunericului și psihicul uman din care învingătorul nu are cum să iasă întreg.

La carte, neapărat, se recomandă și vizionarea filmului. Nu contează dacă vezi mai întâi filmul și apoi citești cartea, dar este imperios necesar să le ai pe amândouă. Asta dacă ai inimă și stomac pentru că altfel nu te văd bine după ce dai ochii cu rezultatul imaginației extrem de bogate și bolnave a lui William Peter Blatty.

Îți doresc distracție plăcută!  Râsul malefic care te-a însoțit pe măsură ce ai citit acest text să știi că nu-mi aparține…

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Cazemata Cazemata Cazemata Tudor Ganea
Cazemata este un roman de debut impresionant, surprinzător ca realizare prin modul...
O sută de rochii O sută de rochii O sută de rochii Eleanor Estes
Wanda Petronski vine în fiecare zi cu o rochie albastră spălăcită, iar colegii...
George şi miraculosul său medicament George și miraculosul său medicament George și miraculosul său medicament Roald Dahl
Roald Dahl poate fi amuzant, caraghios, plin de idei năstruşnice şi inteligente,...
Copacul minciunilor Copacul minciunilor Copacul minciunilor Frances Hardinge
    Nu ştiu ce e mai important la Copacul minciunilor, care dintre ideile,...
Dă mai departe Dă mai departe Dă mai departe Catherine Ryan Hyde
Dă mai departe este un bun exerciţiu pedagogic. În fapt, la finalul cărţii...