Evie și animalele

Ioana Stan
Ioana Stan 08 Iulie, 2021
871

Evie este o fetiță foarte specială: are darul de a înțelege mintea și limbajul animalelor. Și nu doar atât, Evie poate să comunice cu animalele.


De fiecare dată când Evie trece pe lângă un animăluț, oricât de mic sau de nesemnificativ ar părea, mintea îi este inundată de gândurile și sentimentele animăluțului. Din păcate acest talent absolut minunat, pe care toți copiii și l-ar dori, îi pune viața în pericol în fiecare zi în care Evie îl folosește. 


Pe parcursul cărții Evie descoperă adevărata putere a darului ei dar și toate problemele cu care vine la pachet. Cel mai important lucru pe care Evie îl învață, și ne învață și pe noi, este empatia dar și bunătatea. Evie iubește toate animalele, indiferent de cât de mici sau mari sunt, cât de fioroase sau inofensive. Evie nu discriminează și consideră că toate animalele ar trebui să fie libere și să trăiască libere.


Ca toate cărțile lui Matt Haig, „Evie și animalele” este plină de lecții ascunse la vedere. Evie și Matt Haig ne învață puterea prieteniei adevărate și a acceptării universale, ne arată rolul important pe care îl au bunicile în viața noastră. Dar, în primul rând ne reamintesc cât de important este să fii mereu bun și să ajuți de fiecare dată când ai ocazia.


Evie îi învață pe copii că este cool să fii sensibil și bun, că este important să ai mereu grijă de cei mai mici și mai slabi decât tine. Binele se întoarce mereu!


Evie și animalele (Vol. 1)
Evie și animalele (Vol. 1)
Matt Haig
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram