Evanghelia după Satana

Vlad Zver
Vlad Zver 30 Septembrie, 2014
813

Koontz, Clive Barker, William Peter Blatty, Stephen King, Lovecraft, Poe sunt scriitori ce îi găseṣti pe rafturile bibliotecii mele. Filmele ṣi cărṭile horror sunt un viciu de care nu o să mă pot vindeca vreodată. Ăsta este motivul pentru care în momentul în care am văzut sângeriul titlu Evanghelia după Satana am scăpat un ”uaaaaaah!”. Și-am aṣteptat cuminte rândul, iar în momentul în care am luat-o în mână m-a cuprins în ghearele sale demonice. Nu mi-a mai dat drumul un weekend întreg, fiind nevoie de o exorcizare din partea iubitei mele care a făcut apel la unele învăṭături din cartea mai sus pomenită pentru a mă dezlipi de ea.

Pfiuuu! De mult nu am mai citit aṣa un horror! Exorcizări, posedări, demoni, draci, călugăriṭie dubioase, mănăstiri necunoscute, crime înspăimântătoare! De toate, până la saturaṭie! Până îṭi vine să strigi: Gataaa! Nu mai pot! Nu mai vreau!

 

Patrick Graham e un tip foarte simpatic, pilot de avion ce activează ca expert pe probleme de spionaj economic, are patruzeci ṣi unu de ani, are trei copii ṣi este pasionat de istoria religiilor. Majoritatea oamenilor când citesc ceva foarte înfricoṣător se întreabă dacă tipul care a scris aṣa ceva are toată colivia acasă ṣi dacă nu e pe undeva prin vreo închisoare de maximă securitate pentru că ṣi-a ucis familia într-un acces de furie ṣi nebunie. Ei, Patrick e cât se poate de cuminte ṣi, se pare, cu picioarele pe pământ. Că îi merge lui mintea aiurea uneori ṣi că maṣina de scris îi provoacă imaginaṭia să o ia razna, asta e altceva. Poate că maṣina lui de scris e posedată…

 

Frica se garantează! Dacă îṭi plac conspiraṭiile în gen NWO sau templierii conducători ai lumii, atunci romanul o să te fericească cu adevărat. Deci, dacă teoriile conspiraṭioniste te atrag, pune mâna pe carte, deoarece teoria lui Graham sună foarte bine.

Templieri, evanghelie pierdută (cică INRI înseamnă altceva), lucruri ascunse de Biserică (se pare că Iisus nu s-a ridicat niciodată la ceruri, iar Dumnezeu nu prea dă doi bani pe lumea asta), organizaṭii ultrasecrete (Novus Ordo, călugării arhivatori, etc.), papi asasinaṭi, sataniṣti etc. sunt ingredientele principale ale Evangheliei după Satana.

Din fericire, nu este decât ficṭiune. Sau nu…

Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram