TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Elegie pentru Mihai

Puține personalități au avut posiblitatea să îl cunoască personal și într-un mod cât mai natural pe Regele Mihai I al României. Acesta este motivul pentru care Ion Vianu reușește în Elegie pentru Mihai să ofere o imagine demnă de ceea ce a fost Regele Copiilor, Regele Ambasador, Regele cetățean, etc. Ipostazele istorice ale Regelui Mihai identificate de cunoscutul psihiatru român, cu adevărat aduc o elegie celui care a vrut să fie demn de situațiile istorice în care acesta s-a regăsit și să le dea românilor un exemplu în acest sens.

Dacă reușim să înțelegem contextele istorice în care Regele Mihai a trăit și a fost nevoie să ia decizii, atunci vom privi altfel caracterul și personalitatea acestui rege aflat mereu în exil, inclusiv în propria țară. Poveștile despre oamenii mari apar după ce simțim lipsa acestora și după ce conștientizăm cât de importanți au fost pentru starea noastră emoțională, istorică, politică etc.   

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Arme matematice de distrugere Arme matematice de distrugere Arme matematice de distrugere Cathy O'Neil
Numărul sau contabilizarea numărului este ceea ce ne oferă statistica. Chiar și...
Ce i-ar putea spune Freud lui Spielberg Ce i-ar putea spune Freud Lui Spielberg Ce i-ar putea spune Freud Lui Spielberg Somer Soufi
Filmul și lumea cinematografică acaparează mare parte din viața noastră, fie că...
Cum să oprești timpul Cum să oprești timpul Cum să oprești timpul Matt Haig
Timpul este o enigmă tot mai mare a secolului XXI, însă folosirea timpului ca o...
Arta de a trăi bine Arta de a trăi bine Arta de a trăi bine Rolf Dobelli
Nimeni nu știe exact care este formula ideală pentru „a trăi bine”, dar...