TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Elegie pentru Mihai

Puține personalități au avut posiblitatea să îl cunoască personal și într-un mod cât mai natural pe Regele Mihai I al României. Acesta este motivul pentru care Ion Vianu reușește în Elegie pentru Mihai să ofere o imagine demnă de ceea ce a fost Regele Copiilor, Regele Ambasador, Regele cetățean, etc. Ipostazele istorice ale Regelui Mihai identificate de cunoscutul psihiatru român, cu adevărat aduc o elegie celui care a vrut să fie demn de situațiile istorice în care acesta s-a regăsit și să le dea românilor un exemplu în acest sens.

Dacă reușim să înțelegem contextele istorice în care Regele Mihai a trăit și a fost nevoie să ia decizii, atunci vom privi altfel caracterul și personalitatea acestui rege aflat mereu în exil, inclusiv în propria țară. Poveștile despre oamenii mari apar după ce simțim lipsa acestora și după ce conștientizăm cât de importanți au fost pentru starea noastră emoțională, istorică, politică etc.   

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Mama mea, Moscova Mama mea, Moscova Mama mea, Moscova Hamid Ismailov
Parc Kulturi. Barrikadnaia. Taganskaia. Avtozavodskaia. Pavelețki. Novokuznețkaia....
Cititorul din peșteră Cititorul din peşteră Cititorul din peşteră Rui Zink
Poveste scrisă sau nu pentru adolescenți, romanul lui Rui Zink face o expunere...
Despre tiranie. Douăzeci de lecții ale secolului XX Despre tiranie Despre tiranie Timothy Snyder
Cunoscutul istoric Timothy Snyder reușește prin această cărțulie să explice...
Scurtă istorie a tuturor. Ce povești spun genele noastre Scurtă istorie a tuturor Scurtă istorie a tuturor Adam Rutherford
Un nou tip de știință pare a scrie o altă istorie despre noi, oamenii. Genomica,...