Elefantul magicianului

Irina Dumbravă
Irina Dumbravă 04 Martie, 2018
2147

Oare ce au în comun o elefănțică, un magician, o ghicitoare și un băiețel de 10 ani pe nume Peter Augustus Duchene? Ei bine, din păcate au multe lucruri în comun. Cu toții se află în orașul Baltese, în timpul unei ierni deosebit de negricioase și urâte. Și cu toții sunt legați de un mare, mare ghinion. Magicianul de care vă povesteam reușește să săvârșească un act de magie nemaiîntâlnit. Însă, deși spectaculos, actul său de magie are niște efecte adverse îngrozitoare. Ba chiar cumplite, credeți-mă. Toată lumea din Baltese numai despre asta vorbește. Despre cum a apărut din senin un elefant și despre cum biata, sărmana doamnă LaVaughn a rămas cu picioarele zdrobite.

Însă elefantul, care de fapt e o elefănțică, e singura șansă pe care o are Peter de a afla adevărul. Nu v-am spus încă, dar Peter locuiește cu un om bolnav, zgârcit și aspru: Vilma Lutz. Acesta a promis că are grijă de băiat, însă refuză să îi spună tânărului adevărul despre familia sa. Și Peter vrea cu adevărat să știe dacă zvonurile și visele lui sunt adevărate: oare Adele, sora lui, mai trăiește undeva și îl așteaptă să o salveze?

Mi-a plăcut mult romanul lui Kate Dicamillo. De fapt, e una dintre autoarele mele preferate și toate cărțile ei merită citite. Elefantul Magicianului e un roman potrivit pentru clasele 5-8. Un roman de aventuri, puțin trist, puțin pesimist, însă cu o poveste frumoasă și un final pe măsură.

Elefantul magicianului
Elefantul magicianului
Kate DiCamillo
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram