TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Elefantul magicianului
Elefantul magicianului Elefantul magicianului
Kate DiCamillo

Oare ce au în comun o elefănțică, un magician, o ghicitoare și un băiețel de 10 ani pe nume Peter Augustus Duchene? Ei bine, din păcate au multe lucruri în comun. Cu toții se află în orașul Baltese, în timpul unei ierni deosebit de negricioase și urâte. Și cu toții sunt legați de un mare, mare ghinion. Magicianul de care vă povesteam reușește să săvârșească un act de magie nemaiîntâlnit. Însă, deși spectaculos, actul său de magie are niște efecte adverse îngrozitoare. Ba chiar cumplite, credeți-mă. Toată lumea din Baltese numai despre asta vorbește. Despre cum a apărut din senin un elefant și despre cum biata, sărmana doamnă LaVaughn a rămas cu picioarele zdrobite.

Însă elefantul, care de fapt e o elefănțică, e singura șansă pe care o are Peter de a afla adevărul. Nu v-am spus încă, dar Peter locuiește cu un om bolnav, zgârcit și aspru: Vilma Lutz. Acesta a promis că are grijă de băiat, însă refuză să îi spună tânărului adevărul despre familia sa. Și Peter vrea cu adevărat să știe dacă zvonurile și visele lui sunt adevărate: oare Adele, sora lui, mai trăiește undeva și îl așteaptă să o salveze?

Mi-a plăcut mult romanul lui Kate Dicamillo. De fapt, e una dintre autoarele mele preferate și toate cărțile ei merită citite. Elefantul Magicianului e un roman potrivit pentru clasele 5-8. Un roman de aventuri, puțin trist, puțin pesimist, însă cu o poveste frumoasă și un final pe măsură.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Înneguratul început Înneguratul început (vol. I) Înneguratul început (vol. I) Lemony Snicket
Vreau să vă zic că romanul acesta e pentru cititorii cu nervii tari. Chiar foarte...
George și miraculosul său medicament George și miraculosul său medicament George și miraculosul său medicament Roald Dahl
Toată lumea știe că Roald Dahl are o imaginație diabolică, de necrezut! Cărțile...
Femeia din Orient Express Femeia din Orient Express Femeia din Orient Express Lindsay Jayne Ashford
Dacă am fost obişnuiţi până acum sa vedem numele Agathei Christie pe copertele...
Faza cu fotbalul Faza cu fotbalul Faza cu fotbalul Simon Critchley
Dat fiind faptul că sunt și eu microbist și, când am ocazia, ies și eu să dau...
Șapte ani buni Șapte ani buni Șapte ani buni Ioana Miruna Voiculescu
Se pare că avem în față un scriitor extraordinar de proză scurtă, așa spun...