TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dragoste n-are plural
Dragoste n-are plural Dragoste n-are plural
Vladimir Drăghia

Pentru marea majoritate a cititorilor, și mai ales a cititoarelor, numele lui Vladimir Drăghia este sinonim cu „bărbatul sexy din filme, reclame și alte show-uri”.  Pentru că, într-adevăr, ca formare artistică – acesta este actor. Dar să ne amintim că în urmă cu ceva timp a apărut chiar o carte de poezie cu titlul: „Actori poeți – poeți actori”, în care au fost antologați mai mulți actori ce au cochetat și cu poezia. Așadar, de ce ar fi o așa mare mirare dacă și Drăghia s-ar juca puțin cu poezia?

 

Pentru că, după cum el însuși ne mărturisește în prefață, a început să scrie poezie fără să își propună asta, deci în joacă. Și se pare că și-a asumat această joacă, continuând să scrie o poezie ușor copilăroasă, jucăușă, atingând totuși pe alocuri și nuanțe grave.

De bună seamă, elitiștii virusați cu duhul cârcotelii, vor contesta acest demers editorial.  Dar cum poți să rămâi insensibil în fața unor versuri ca acestea: „Doi străini care se cunosc prea bine,/ doi oameni goi, prea plini de sine./ Stau în fața ta și îți mărturisesc:/ mă dori! Mă faci să-ți spun cu ură: te iubesc!”?

 

În fond, oare nu-i poezia cea mai liberă dintre fiicele literaturii?

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Calitatea luminii Calitatea luminii Calitatea luminii Mircea Pricăjan
Despre sarcină, nașterea și creșterea copilului în primii ani de viață s-au...
Munca Munca Munca Mitoş Micleuşanu
Volumul de versuri Munca, purtând semnătura Micleușanu M., nimeni altul...
Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Milan Kundera
Piesa de teatru Jacques și stăpânul său este, după spusa lui Kundera...
Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Daniela Luca
Cu siguranță lumea cărților nu ar putea exista fără cititori, așa cum lumea...
Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Nicolae Coande
Cartea lui Nicolae Coande, purtând subtitlul Eseuri despre întoarcerea...