Dosarul Popcorn

Vlad Zver
Vlad Zver 04 Octombrie, 2016
813

Cu siguranţă cea mai frumoasă surpriză adusă de Bookfest 2016, mai ales că în fruntea listei personale de preferinţe în materie de cărţi pentru copii se regăsesc cele cu detectivi. O să o pun în bibliotecă exact între Emil şi detectivii şi Operaţiunea Iepuraşul, dar asta doar pentru că nu e cu nimic mai prejos decât orice carte de gen. Dosarul Popcorn nu reia  nici o altă temă, nu e o copie nereuşită a vreunui alt roman şi nici nu ar avea cum.
Este o carte care stă bine pe propriile picioare 100% româneşti, plasată într-o lume pe care o cunoaştem cu toţii, în care ne plimbăm zilnic de acasă, de la bloc până în piaţă sau la restaurantul chinezesc de cartier unde niciodată lucrurile nu par a sta cum trebuie. Lupta plasată sub semnul lui “ ce clan rezolvă primul misterul” se dă între Detectivii aerieni şi gaşca de la etaj, numită mai mult decât sugestiv Fafeflafi...
Autentică de la un capăt la celălalt, cartea nu se lasă trădată, aşa cum o fac adesea cărţile pentru copii, de un limbaj sau de vreun mod de gândire nepotrivite vârstei personajelor sale şi nu cade în plasa lipsei de veridicitate de care se împiedică de multe ori cărţile “poliţiste”.
Cu siguranţă recomadarea mea pentru mult timp de acum înainte pentru cei care caută literatură românească, dar în primul rând pentru cei ce aşteaptă o carte pentru copii de primă mărime: inteligentă, distractivă, captivantă.

Dosarul Popcorn (Vol. 1) - HC
Dosarul Popcorn (Vol. 1) - HC
Ana Rotea
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram