Doctor Sleep

Vlad Zver
Vlad Zver 10 Noiembrie, 2014
813
Doctorul Somnifer – drumul înapoi către Overlook e pavat cu schelete de copii

Cât de tare am așteptat continuarea la Shining când am auzit că Stephen Kin lucrează la Doctor Sleep? Cam cum așteaptă fanii Game of Thrones următorul sezon: adică ronțâindu-mi degetele, dând refresh pe siturile de profil care anuntă cum evoluează filmările, tăind zile din calendar neștiind cât AMR mai trebuie să îndur. Odată ajunsă cartea la mine-n brațe, m-am aruncat la rându-mi în brațele lui Dan Torrance, fost Danny, fost copil vânat de către înspăimântătorul Hotel Overlook, fost puștan bântuitor de vise.

Dan Torrance e acum bărbat în toată firea. Și alcoolic ca tatăl său. Nu e nimic de capul său. Schimbă slujbele la fel cum un bețiv golește sticlele de bere, nu-și vede viitorul mai departe de următoarea mahmureală, iar „strălucirea” pe care Halloran a văzut-o în el e o palidă pâlpâire înecată de alcool. Însă Dan găsește un orășel care parcă așteaptă să-l scoată din mizeria în care se scaldă și să-i dea o nouă șansă. Strălucirea revine și, odată cu ea, vine și un mesaj de la un copil, Abra Stone, mesaj care-l va purta pe Dan Torrance pe un drum al groazei, pavat cu cadavre de copii către ruinele Hotelului Overlook. De data asta, Dan nu se luptă doar cu dependența de alcool, ci și cu amintirile copilăriei, cu o gașcă de demoni care se hrănesc cu „străluciri”, iar Abra Stone pare a fi o adevărată cascadă pe care Legitimii o vor cu orice preț...

Doctor Sleep e un thriller care, deși nu-ți ridică părul pe ceafă precum Shining, te hipnotizează și te face să uiți de tot ce e în jurul tău.

Doctor Sleep (Vol. 2)
Doctor Sleep (Vol. 2)
Stephen King
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram