TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Disparitia lui Adele Bedeau
Dispariţia lui Adèle Bedeau Dispariţia lui Adèle Bedeau
Graeme Macrae Burnet

Inspectorul Gorski are o viață plină de probleme. O crimă nerezolvată acum mai bine de douăzeci de ani îi bântuie gândurile de fiecare dată când rămâne singur. Soția, supărată că nu a reușit să avanseze sau măcar să se mute într-un oraș mai mare, îi face zile fripte cu fiecare ocazie posibilă. Și iată că în micuțul oraș Saint-Louis dispare o tânără chelneriță, pe nume Adèle Bedeau, despre care nimeni nu știe mai nimic. Singurul indiciu: un director de bancă, Manfred Baumann, un ins retras, timid, dar care a reușit de-a lungul timpului să se facă antipatic tuturor.

Un oraș mic de 20.000 de locuitori așa cum e Saint-Louis nu poate ascunde foarte multe secrete și totuși nimeni nu știe unde e Adèle Bedeau, Manfred refuză să colaboreze cu poliția, bântuit la rândul său de amintiri întunecate. Iar timpul trece și bârfele devin deranjante.

Romanul lui Graeme Macrae Burnet, primul din seria Gorski, e un roman polițist tihnit, cu un ritm lent și cu o mare atenție acordată personajelor. Intriga avansează greu, însă micile detalii și viața claustrofobă a orășelului de pe coasta Alsaciei sunt bine creionate, cititorul încercând să ghicească în cele din urmă dacă avem un criminal și dacă finalul salvează personajele sau dimpotrivă. Un roman potrivit pentru zilele de concediu.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Ordinea de zi Ordinea de zi Ordinea de zi Éric Vuillard
Trebuie să recunosc că nu sunt un mare fan al ultimelor romane care au câștigat...
Acum nici tăcerea nu-ți mai aparține Acum nici tăcerea nu-ți mai aparține Acum nici tăcerea nu-ți mai aparține Aslı Erdoğan
Pe data de 17 august 2016, Aslı Erdoğan, alături de alți membri ai...
Disconfort residence Disconfort Residence Disconfort Residence Radu Negoiță
Într-o Românie în care ratele sunt ceva mai accesibile și toată lumea...
Așa să crească iarba pe noi Așa să crească iarba pe noi Așa să crească iarba pe noi Augustin Cupşa
Pentru Pisică, puștiul de aproape 14 ani, personajul-povestitor al romanului lui...
Rendez-vous cu Rama Rendez-vous cu Rama Rendez-vous cu Rama Arthur C. Clarke
Scris în anii ’70, Rendez-vous cu Rama a devenit un roman clasic pentru ceea...