Dispariția din Silver Water

Valentin Derevlean
Valentin Derevlean 15 August, 2017
2534

Audra Kinney fuge din orașul soțului ei luând cu ea pe cei doi copii. Lasă în urmă o istorie ciudată, plină de abuzuri, consum de droguri și alcool, tentativă de sinucidere și multe lucruri sumbre care aruncă o umbră întunecată asupra familiei. Undeva, în Arizona, este oprită de poliție și arestată pentru consum și, posibil, trafic de droguri, în ciuda faptului că susține cu tărie că punga găsită în portbagaj nu îi aparține. Este dusă la secția de poliție într-un oraș aproape mort, Silver Water, și închisă peste noapte. Copiii sunt lăsați în grija ajutorului de șerif, dar la întrebările ei insistente privind soarta lor i se răspunde că în mașină nu era niciun copil. De la trafic de droguri acuzația trece rapid înspre crimă și răpire. Presa află repede despre mama care probabil și-a ucis copiii undeva în deșert, soțul confirmă aparentul trecut al soției presărat cu multe abuzuri de alcool, droguri și medicamente. Cu toții par să lupte împotriva Audrei, chiar dacă ea știe că șeriful și ajutorul săi i-au răpit copiii.

Despre răpire aflăm și noi, cititorii. Treptat, autoarea ne spune și cine sunt autorii și de ce sunt răpiți copiii, luminând aproape deranjant pentru cititor multe dintre misterele acestei povești. Însă tensiunea crește, mama e în continuare închisă și lucrurile nu merg deloc în direcția așteptată de cititor.

Haylen Beck (pseudonimul scriitorului Stuart Neville) debutează cu un thriller bun, tensionat, care te ține alături până aproape de final. Povestea e foarte bună, deși toate detaliile oferite din abundență de autoare nu ajută deloc în a crește suspansul poveștii. Însă, în ciuda micilor probleme de construcție, Dispariția din Silver Water rămâne o alegere sigură pentru vacanță sau pentru serile călduroase de weekend.

Dispariția din Silver Water
Dispariția din Silver Water
Haylen Beck
Vezi cartea
Iubiri intense și secrete: 3 cărți pentru o călătorie emoțională unică
Cartepedia 17 Martie, 2024
Bine ai venit pe Cartepedia.ro, locul unde fiecare pagină te așteaptă să dezvălui povești captivante...
Decriptează Misterul: "Mandibula lui Cain", de Edward Powys Mathers
Cartepedia 14 Martie, 2024
Ești pregătit să intri în lumea misterelor literare, unde fiecare pagină este o provocare și fiecare...
„Marina” de Carlos Ruiz Zafon – un mănunchi de vieți bântuite adunate într-o narațiune sublimă (+7 citate din carte)
Ioana Middlebrook 10 Ianuarie, 2024
Nu pot să cred că am ajuns la ultima carte a lui Carlos Ruiz Zafon. De acum încolo nu îmi rămâne dec...
„Afacerea vieții tale” de Fredrik Backman – o lectură scurtă despre cât de trecătoare este viața
Ioana Middlebrook 10 Ianuarie, 2024
Cum să nu vrei să citești o carte ce pe lângă faptul că promite o poveste emoționantă mai este și sc...

Urmărește-ne pe Instagram