TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
De cealaltă parte a lumii

Englezul Bill Bryson și-a făcut un nume în lumea literară în principal datorită jurnalelor sale de călătorie, acesta relatând pe un ton familiar și umoristic peripețiile sale din Europa, Statele Unite, Africa și Australia. De partea cealaltă a lumii îl surprinde pe Bryson în țara cangurilor, un loc unde populația prietenoasă se intersectează cu fauna sălbatică, totul pe fondul celei mai aride clime de pe glob. Pe alocuri, Bryson ilustrează un loc pitoresc, plin de păduri populate de creaturi ciudate și plante pe cale de dispariție, pentru ca după să fie surprins de teribila imensitate a deșertului ce separă „lumea civilizată” de pe coastele Australiei. Relatările sale sunt acompaniate de povestiri distractive/tragice despre primii exploratori ai continentului, comparând aventurile coloniștilor cu experiențele sale.

Ceea ce-i poate fi reproșat englezului este faptul că pe alocuri analiza sa culturală rămâne biasată și superficială. Deși pare foarte conectată la problema discriminării ce încă se petrece între Australienii-Europeni și Australienii-Aborigeni, acesta preferă să judece totul dintr-un castel de cleștar, cu toate că are ocazia să întâlnească aborigeni pe traseul său. Lăsând asta la o parte, Bryson oferă un jurnal de calătorie amuzant, numai bun de luat în valiză prin calătorii.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Firmin Firmin. Aventurile unei vieţi subterane Firmin. Aventurile unei vieţi subterane Sam Savage
Firmin este numele unui șobolan născut într-o librărie second-hand într-o...
Preaiubita Preaiubita Preaiubita Toni Morrison
124 was spiteful. Full of a baby's venom   Romanul ce avea s-o propulseze pe...
Istoria tărâmurilor și locurilor legendare Istoria tărâmurilor și locurilor legendare Istoria tărâmurilor și locurilor legendare Umberto Eco
Așa cum ne-a obișnuit în Istoria Frumuseții și Istoria Urâtului,...
Pe linie Serena Williams. Pe linie Serena Williams. Pe linie Serena Williams
Ca un mare fan al tenisului, am îmbrățișat inițiativa editurii Publica de a...
De profundis De Profundis De Profundis Oscar Wilde
Wilde l-a întâlnit pe Alfred Douglas (destinatarul acestei scrisori de 50000...