Darul lui Jonas

Vlad Zver
Vlad Zver 08 Septembrie, 2014
813

Dacă-ți sunt pe plac distopiile lui Huxley, Orwell sau Zamiatin, trebuie să citești Darul lui Jonas, nu contează că ai o vârstă care te face să reacționezi oarecum speriat la cuvântul adolescență.

Dacă ești adolescent și-ți plac distopiile care sunt la modă acum în literatura pentru tineri, trebuie să citești Darul lui Jonas pentru că te va surprinde atât prin lumea pe care o prezintă cât și prin deznodământ.

Dacă-ți plac filmele și abia aștepți weekend-ul ca să-ți faci programul de vizionare a premierelor la cinematograf, sau nu știi la ce film să te oprești cu prietenii, atunci trebuie să citești Darul lui Jonas, pentru că este avanpremiera ideală pentru filmul pe care, garantat, vei vrea să-l vezi după ce citești cartea.

Jonas este un băiat normal care așteaptă cu înfrigurare Ceremonia de decernare a Însărcinării pentru că de curând a devenit Doișpear. Însărcinarea sa va lua pe toată lumea prin surprindere, pe Jonas inclusiv: el va fi Păstrătorul Memoriei. Lumea în care trăiește este perfectă, nu sunt amintiri legate de lucruri rele cum ar fi războiul, foametea, iubirea... Jonas va primi amintirile lumii vechi, lumii de Altundeva, a lumii noastre, pentru a putea ajuta Vârstnicii la conducerea comunității. Odată cu poziția de Păstrător, comunitatea va începe să-și piardă secretele față de Jonas. Astfel, trecerea pe liber îi va fi dezvăluită... Cum va reacționa Jonas la primirea amintirilor? Cum va vedea viața? Care este, de fapt, Darul său?

Un roman tulburător și imprevizibil, înfiorător și problematic, un roman pentru tineri care ajung să-și pună întrebări de adulți, un roman care se citește și se discută în familie, în familia care știe să asculte, să liniștească și să iubească Darurile...

Darul lui Jonas (Vol. 1) - PB
Darul lui Jonas (Vol. 1) - PB
Lois Lowry
Vezi cartea
Cum să ai un club de lectură reușit
Cartepedia 27 Martie, 2024
Un club de lectură reușit poate transforma radical experiența cititului, transformând-o dintr-o acti...
Sfaturi pentru a termina o carte
Cartepedia 25 Martie, 2024
A termina de scris o carte poate părea o călătorie intimidantă, plină de obstacole și momente de înd...
Explorând Dune: O Călătorie Cinematografică pe Arrakis
Cartepedia 23 Martie, 2024
Când vorbim despre capodopere cinematografice care aduc în prim-plan universuri complexe, "Dune" de...
Philip Roth: Maestrul narativ al controverselor și introspecțiilor
Cartepedia 19 Martie, 2024
În lumea literaturii americane, Philip Roth ocupă un loc de onoare, fiind celebrat pentru explorarea...

Urmărește-ne pe Instagram