logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Darul lui Jonas

Dacă-ți sunt pe plac distopiile lui Huxley, Orwell sau Zamiatin, trebuie să citești Darul lui Jonas, nu contează că ai o vârstă care te face să reacționezi oarecum speriat la cuvântul adolescență.

Dacă ești adolescent și-ți plac distopiile care sunt la modă acum în literatura pentru tineri, trebuie să citești Darul lui Jonas pentru că te va surprinde atât prin lumea pe care o prezintă cât și prin deznodământ.

Dacă-ți plac filmele și abia aștepți weekend-ul ca să-ți faci programul de vizionare a premierelor la cinematograf, sau nu știi la ce film să te oprești cu prietenii, atunci trebuie să citești Darul lui Jonas, pentru că este avanpremiera ideală pentru filmul pe care, garantat, vei vrea să-l vezi după ce citești cartea.

Jonas este un băiat normal care așteaptă cu înfrigurare Ceremonia de decernare a Însărcinării pentru că de curând a devenit Doișpear. Însărcinarea sa va lua pe toată lumea prin surprindere, pe Jonas inclusiv: el va fi Păstrătorul Memoriei. Lumea în care trăiește este perfectă, nu sunt amintiri legate de lucruri rele cum ar fi războiul, foametea, iubirea... Jonas va primi amintirile lumii vechi, lumii de Altundeva, a lumii noastre, pentru a putea ajuta Vârstnicii la conducerea comunității. Odată cu poziția de Păstrător, comunitatea va începe să-și piardă secretele față de Jonas. Astfel, trecerea pe liber îi va fi dezvăluită... Cum va reacționa Jonas la primirea amintirilor? Cum va vedea viața? Care este, de fapt, Darul său?

Un roman tulburător și imprevizibil, înfiorător și problematic, un roman pentru tineri care ajung să-și pună întrebări de adulți, un roman care se citește și se discută în familie, în familia care știe să asculte, să liniștească și să iubească Darurile...

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Ca peştele în copac Ca peștele în copac Ca peștele în copac Lynda Mullaby Hunt
Pentru ca s-a terminat 2016, un an cu apariţii editoriale de top în zona...
Povesteşte-mi ceva Povestește-mi ceva Povestește-mi ceva Sharon Creech
Povesteşte-mi ceva e un roman în care te afunzi, în care plonjezi pentru ca,...
Credință vs Știință Credință vs Știință Credință vs Știință Jerry A. Coyne
„Lucrul cel mai detestabil pe care-l poate spune un om de ştiinţă american...
Hollywood la Phenian Hollywood la Phenian Hollywood la Phenian Paul Fischer
Unul dintre marele avantaje când ești dictator este că poți face cam tot ce-ți...
Coajă de nucă Coajă de nucă Coajă de nucă Ian McEwan
Povestitorul este un fetus care are o afinititate specială pentru vinurile de calitate,...