TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cum să trăim alături de un nevrotic acasă și la locul de muncă

Având contact cu multe persoane și confruntându-mă adesea cu personalități dificile m-am hotărât să caut o carte care să mă ajute să înțeleg cât mai bine aceste firi sensibile și să găsesc o cale pentru a ușura orice interacțiune. Plimbându-mă printre rafturi am dat de această carte, și răsfoind-o am aflat că o mai mare parte, decât credeam, a popuplației are caracteristicile unei persoane nevrotice.

Cartea lui Albert Ellis, renumit psiholog american, este ideală pentru orice om care încearcă să îi înțeleagă mai bine pe ceilalți, și chiar să se înțeleagă mai bine pe sine. Cred că această carte poate fi citită ușor chiar și de cei ce nu au studiat psihologia, cu condiția ca aceștia să păstreze mintea deschisă și să nu caute justificări, ci explicații și soluții. Albert Ellis descrie în amănunt caracteristicile unei persoane nevrotice și îi ajută pe cititori să se înarmeze cu destulă răbdare, oferindu-le exemple clare de comportament nevrotic, din propria lui experiență ca psiholog, și în același timp arătând și metoda cea mai potrivită de abordare a unei probleme.

Recomand cartea celor ce au adesea de-a face cu persoane ce par a avea un comportament nevrotic, dar și celor cu firi introspective, care doresc să se înțeleagă mai bine și să-și corecteze comportamentul. 

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Obosit de viaţă, obosit de moarte Obosit de viaţă, obosit de moarte Obosit de viaţă, obosit de moarte Mo Yan
Mo Yan trebuie neapărat citit, dacă nu pentru stilul fascinant și imaginile magice și...
Micul Prinț Micul Prinț. Ediție pop-up (text integral) Micul Prinț. Ediție pop-up (text integral) Antoine de Saint-Exupéry
„Micul Prinț” este, poate, cea mai iubită carte cu ilustrații din lume....
Tabăra Tabăra Tabăra Louis Sachar
„Tabăra” este un roman plin de aventuri, dar diferit de tot ce am citit...
Emil și detectivii Emil şi detectivii Emil şi detectivii Erich Kästner
„Emil și detectivii”, una dintre cele mai iubite cărți de copii ale...
Inimă de cerneală Inimă de cerneală. Trilogia Lumea de cerneală (Vol. 1) Inimă de cerneală. Trilogia Lumea de cerneală (Vol. 1) Cornelia Funke
În „Inimă de cerneală” este vorba despre aventurile fantastice ale...