Cum să trăim alături de un nevrotic acasă și la locul de muncă

Gabriela Macsim
Gabriela Macsim 03 Septembrie, 2015
98

Având contact cu multe persoane și confruntându-mă adesea cu personalități dificile m-am hotărât să caut o carte care să mă ajute să înțeleg cât mai bine aceste firi sensibile și să găsesc o cale pentru a ușura orice interacțiune. Plimbându-mă printre rafturi am dat de această carte, și răsfoind-o am aflat că o mai mare parte, decât credeam, a popuplației are caracteristicile unei persoane nevrotice.

Cartea lui Albert Ellis, renumit psiholog american, este ideală pentru orice om care încearcă să îi înțeleagă mai bine pe ceilalți, și chiar să se înțeleagă mai bine pe sine. Cred că această carte poate fi citită ușor chiar și de cei ce nu au studiat psihologia, cu condiția ca aceștia să păstreze mintea deschisă și să nu caute justificări, ci explicații și soluții. Albert Ellis descrie în amănunt caracteristicile unei persoane nevrotice și îi ajută pe cititori să se înarmeze cu destulă răbdare, oferindu-le exemple clare de comportament nevrotic, din propria lui experiență ca psiholog, și în același timp arătând și metoda cea mai potrivită de abordare a unei probleme.

Recomand cartea celor ce au adesea de-a face cu persoane ce par a avea un comportament nevrotic, dar și celor cu firi introspective, care doresc să se înțeleagă mai bine și să-și corecteze comportamentul. 

Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram